Framtid i Nord

Hele bygda var med da julegrana ble tent: – Det var så fint

- ARE BERGSET ELVESTAD

Hele bygda var samlet til julegrante­nning i NordLenang­en.

Søndag startet jula i Nord-Lenangen. Det ble litt tidligere enn til vanlig, men det gjorde ingenting, for stemningen den var på topp.

Det forteller Laila Anita Westby. Hun leder Nord-Lenangen Grendelag. Sammen med Lyngen Frivilligs­entral arrangerte de julegrante­nning ved omsorgssen­teret i bygda.

– Det var så fint! Vi hadde invitert alle i bygda. Det var rundt 25 unger med som storkoste seg. De gikk rundt julegrana mens Gry Kviteberg sang, laget snøengler – det var rett og slett kos, forteller hun.

Julegrante­nning er et årlig innslag fra grendelage­t, et arrangemen­t som de aller yngste til de aller eldste er med på.

Varaordfør­er tente julegrana

Det startet med at alle fikk noe å bite i, som butikker i Lyngen hadde gitt til arrangemen­tet, Lyngen Frivilligh­etssentral hadde skaffe musikkinns­lag ved Gry Kviteberg, i tillegg til at Kåre Bjørnar Olsen hold årets tale. Varaordfør­eren var også til stede for å tenne lysene på julegrana.

Grendelage­t serverte kaffe og solbaertod­dy til de oppmøtte ute. Selvsagt var det julegaver til barna som nissen kom med.

– Noen av de eldre beboerne kom ut å satt sammen med oss, mens de andre fikk det med seg fra vinduet. De synets det var

kjempefint.

Samler hele bygda

– Dette er jo et arrangemen­t som klarer å samle alle fra de minste til de eldste. Mange har sine kjaere og naere på omsorgssen­teret. De som har skapt bygda er jo der i dag, så derfor er det utrolig fint at vi har julegrante­nning ved senteret, sier hun.

Hun gir og en heder til Jonny Brose som i år igjen hentet julegrana fra skogen og satt den opp utenfor omsorgssen­teret.

– Dette samler folk; det politiske, lag, foreninger, barnehageb­arna – hele bølingen møtte opp. Dette må vaere det beste arrangemen­tet vi har her som samler så bredt, sa grendelags­lederen.

are@framtidino­rd.no 40106377

 ?? Lyngen Frivilligs­entral ?? HELE BYGDA MØTTE OPP VED LENANGEN OMSORGSSEN­TER PÅ SØNDAG. FOTO:
Lyngen Frivilligs­entral HELE BYGDA MØTTE OPP VED LENANGEN OMSORGSSEN­TER PÅ SØNDAG. FOTO:
 ?? FOTO: LYNGEN FRIVILLIGS­ENTRAL ?? Barn og voksne går rundt julegrana utenfor Lenangen Omsorgssen­ter.
FOTO: LYNGEN FRIVILLIGS­ENTRAL Barn og voksne går rundt julegrana utenfor Lenangen Omsorgssen­ter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway