Framtid i Nord

Midt i det stod Karoline (27) fr A Nordreisa

– Må aerlig innrømme at det er uvant, sier toppdommer­en.

-

Karoline Marie Jensen (27) fra Nordreisa dømte søndag sin andre cupfinale på Ullevaal – da Rosenborg vant 1-0 over Vålerenga.

Kampen gikk imidlertid ikke helt udramatisk for seg. VAR var involvert da trønderne fikk straffespa­rk – og skulle vise seg å vaere det som avgjorde kampen helt på tampen. Vålerenga utlignet nemlig på overtid, men etter å ha sett bildene, annulerte Jensen og teamet hennes scoringen for offside.

– Uvant

Reisavaeri­ngen, som dømmer for Furuflaten IL, og som er

bosatt i Stavanger, legger ikke skjul på at det er uvant med VAR. Cupfinalen var hennes første offisielle kamp med verktøyet, som hun tidligere kun

har hatt i en treningska­mp.

– Å kjenne på det, og å se følelsene til spillerne, og hele pakka, det er uvant, sier hun.

– Men VAR fungerer jo når vi får tatt den offsiden. Da gjør den det den skal, påpeker hun.

Om det er blitt lettere eller vanskelige­re å dømme med VAR har hun ikke et klart svar på enda.

– Jeg har jo bare den ene kampen å referere til, men det har jo blitt lettere på det viset at vi treffer på den offsiden. Gjennom kampen er det flere situasjone­r som blir sjekket, og det er betryggend­e når man får beskjed om at man har tatt riktig avgjørelse, og at man bare kan kjøre på videre.

Ekstra sommerfugl­er

Jensens andre cupfinale på Ullevaal ble en god opplevelse – og hun beskriver det som en artig og intens kamp. Hun hadde forøvrig ikke trodd noe annet da hun så hvilke to lag som skulle utpå matta.

– Det ble akkurat som jeg hadde håpet på før kampstart. Selv om det ikke var så mange tilskuere, laget de tilskuerne som var der godt trykk, så det var fine rammer rundt kampen.

Hun legger heller ikke skjul på at det er veldig spesielt å dømme en så stor kamp.

– Nei, det gir litt ekstra sommerfugl­er i magen, og litt dårlig nattesøvn dagen før. Men jeg er fornøyd med både egen innsats, og innsatsen til resten av teamet mitt.

Gleder seg til fortsettel­sen

Nå skal reisavaeri­ngen ta seg litt velfortjen­t fri.

– Det har vaert en lang sesong, så det skal bli godt. Så får vi se hva som skjer til neste år,

men med sesongen jeg har hatt i år, gleder jeg meg veldig til det som skjer videre.

 ?? FOTO: ANNIKA BYRDE / NTB ?? DRAMATISK: Cupfinalen mellom Rosenborg og Vålerenga viste seg å vaere kampen for tøffe avgjørlser. Her er det Rosenborgs Elin Sørum som får gult kort av dommer Karoline Marie Jensen.
FOTO: ANNIKA BYRDE / NTB DRAMATISK: Cupfinalen mellom Rosenborg og Vålerenga viste seg å vaere kampen for tøffe avgjørlser. Her er det Rosenborgs Elin Sørum som får gult kort av dommer Karoline Marie Jensen.
 ?? ?? ANULLERT: Karoline Marie Jensen annulerer utlignings­målet til Vålerenga på overtid etter å ha sett på VAR-bildene. Foto: Annika Byrde / NTB
ANULLERT: Karoline Marie Jensen annulerer utlignings­målet til Vålerenga på overtid etter å ha sett på VAR-bildene. Foto: Annika Byrde / NTB
 ?? ??
 ?? FOTO: SVEIN HALVOR MOE KRISTINA BÅTNES HESTDAHL ?? Karoline Marie Jensen fra Nordreisa dømte sin andre cupfinale søndag. kristina@framtidino­rd.no 948 58 272
FOTO: SVEIN HALVOR MOE KRISTINA BÅTNES HESTDAHL Karoline Marie Jensen fra Nordreisa dømte sin andre cupfinale søndag. kristina@framtidino­rd.no 948 58 272

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway