Framtid i Nord

Men er det nok?

-

Med pomp og prakt ble det 150 meter lange skredoverb­ygget i sørenden av Pollfjellt­unnelen offisielt åpnet, onsdag. Med det har en flaskehals i Nord-Troms blitt forlenget med noen livsviktig­e meter.

Dessverre er det altså kun snakk om en forlengels­e av halsen. Eller skal vi kanskje si at man har gjort noe så sjeldent som å forlenge bunnen. Forlengels­en er jo i den delen av tunnelen som allerede er bygd ut og moderniser­t. Noen hundre meter lenger inn gjenstår mye før Pollfjellt­unnelen helt og fullt sikrer barn, unger og voksne som daglig trafikkere­r gjennom - og under - det massive Pollfjelle­t.

bygget i årene fram til åpninga i 1983, sparte man penger gjennom først og fremst å bygge den enveiskjør­t, og med møtelommer. I tillegg la man altså de to tunnelåpni­ngene på steder lokalbefol­kningen allerede da advarte mot.

Da tunnelen ble

Siden har man utbedret tunnelen noe, og altså bygget skredoverb­ygginger på Furuflaten-sida, men resten av tunnelen er fortsatt et smalt, mørkt og tildels skremmende sted å ferdes. Derfor har kritikerne rett i at kampen for å gjøre tunnelen helt moderne og trygg langt fra er over.

vi dessverre godt vant med flaksehals­er og problemvei­er. Fylkesveie­ne på Arnøy, E6 over Kåfjordber­gan og E6/E8 fra Skibotn forbi Oteren, samt Kvaenangsf­jellet, Baddereide­t og så godt som hele fylkesvei 91 i Lyngen er bare noe av hva vi sliter med.

I Nord-Troms er

er det å kjempe for utbedringe­r en tildels hverdagsli­gs sak. Da smaker selvsagt kaker og snorklippi­nger godtMan skal feire de seierne man vinner, og man skal markere at ting blir bedre. Utakknemli­ghet er heller ikke noen utpreget god egenskap. Fylkeskomm­unen har tross alt brukt mye penger på å gjøre en vesentlig del av Fv868 tryggere.

I så måte

Tvilen ligger i om den er tilstrekke­lig. Kritikerne mener altså at den ikke holder, og teksten på festkaka også om at selv om det er glede i bygda, så er det også en viss skepsis. Er nybygget nok?

Svaret vil vi mest sannsynlig få allerede i vinter, når Pollfjelle­t igjen slipper enorme skred ned fjellsiden­e.

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway