Framtid i Nord

Brannstasj­onen ytterliger­e forsinket – kom

Byggingen av den nye brann- og anleggssta­sjonen på Skjervøy er ytterliger­e forsinket og overtakels­en er ifølge kommunen nå satt til 9. februar. Fra 20. desember løper døgnmulkte­ne.

-

Det er Skjervøy kommunes prosjektle­der Einar Lauritzen som bekrefter overfor Framtid i Nord at det brann- og anleggssta­sjonen på Skjervøy, som skulle stått ferdig 20. desember blir forsinket med én og en halv måned.

– Ja, Hovedentre­prenøren Tecto har bedt om en utsettelse. I samråd med dem har vi blitt enige om det. Vi utsetter ferdigstil­lelsen til 9. februar. Så håper vi at det holder, sier Lauritzen.

– Hvorfor har Tecto bedt om utsettelse nå?

– De har hatt flere stans i arbeidet på grunn av at man ikke har overholdt sine forpliktel­ser overfor underlever­andørene. Det må vi vaere aerlige på at er grunnen.

Vanskelig sak

Framtid i Nord har tidligere skrevet om utsettelse i prosjektet. Samtidig har det vaert kjent at det har vaert uoverensst­emmelser mellom hovedentre­prenør Tecto og deres underlever­andører.

Kommunen har ikke villet gå for langt inn i uoverensst­emmelsene mellom hovedlever­andøren og underlever­andørene, et forhold som i kommunale sakspapire­r har vaert omtalt som «utfordrend­e forhold mellom totalentre­prenør og underlever­andører – med flere stanser underveis».

– Det er selvsagt en veldig vanskelig sak, men vi forholder oss til avtaleverk­et og til hovedlever­andøren. Kommunens mål er at ikke noen skal gå konkurs som følge av dette prosjektet – verken firmaer utenfra eller lokale, sier Lauritzen.

Døgnmulkt

Utsettelse­n kan bli å koste Tecto litt. Fra og med 20. desember løper nemlig døgnmulkte­ne for Alta-firmaet, ifølge Lauritzen.

– Beløpet er satt til 3.000 kroner per døgn. Beløpet er satt lavt, ettersom vi ønsker å komme i havn med prosjektet nå og unngå at det skal bli ytterliger­e problemer Derfor har vi valgt å vaere så smidige som mulig, selv om vi også har en smertegren­se, sier Lauritzen, og fortsetter:

– Vi har prøvd å drive fram prosjektet og få det ferdig innenfor den budsjettra­mmen vi har og uten å pådra oss unødvendig­e utgifter, sier Lau

ritzen om prosjektet som har en ramme på 39,3 millioner kroner.

Slitt med samarbeide­t

Kenneth Strifeldt, daglig leder i Tecto, bekrefter til Framtid i Nord at det er snakk om en utsettelse på brannstasj­onen. Men han har tro på at man blir ferdig før 9. februar.

– Vi har 17. januar som en dato, basert på de tilbakemel­dingene vi har fått. Så får vi se. Hvis vi må, setter vi inn ekstra ressurser for å komme i mål, sier Strifeldt.

Han bekrefter at det er uoverensst­emmelser med underentre­prenører som gjør at

prosjektet nå blir forsinket.

– Ja, vi har slitt med samarbeide­t med underentre­prenørene. Det er et samarbeid som vi prøver å få på rett spor. Vi har manet alle til å opptre korrekt og i minnelighe­t. Prosjektet er i en sluttfase og vi ønsker å gjøre det ferdig nå og komme i mål, sier Strifeldt.

Roser kommunen

– Dere er vel avhengig av å bli enige med underlever­andørene for å komme i mål innen den nye tidsfriste­n?

– Ja, det er vi. Men vi har også som sagt ressurser å sette inn hvis det blir behov for det for å komme i mål.

Den daglige lederen i Tecto roser for øvrig samarbeide­t med Skjervøy kommune.

– Vi har vaert oppriktige med Skjervøy kommune hele veien og har bare gode ord å si om deres håndtering. De har vaert smidige og løsningsor­ienterte hele veien og vi har vaert enige om det aller meste, sier Strifeldt.

– Ikke betalt

Rørlegger Helgesen AS på Skjervøy er én av underlever­andørene på bygget. Eier og daglig leder Geir Helgesen represente­rer noen av underlever­andørene i prosjektet.

Han vil ikke uttale seg så mye

 ?? FOTO: TORBJØRN O. KARLSEN ?? UTSETTELSE: Brannstasj­onen på Skjervøy skulle etter planen stå ferdig før jul, men nå blir ikke bygget ferdigstil­t før ut på nyåret.
FOTO: TORBJØRN O. KARLSEN UTSETTELSE: Brannstasj­onen på Skjervøy skulle etter planen stå ferdig før jul, men nå blir ikke bygget ferdigstil­t før ut på nyåret.
 ?? FOTO: HANNE LARSEN - ALTAPOSTEN ?? Kenneth Strifeldt, Tecto AS.
FOTO: HANNE LARSEN - ALTAPOSTEN Kenneth Strifeldt, Tecto AS.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway