Framtid i Nord

– Uheldig med forsinkels­er

Skjervøy-ordfører Ørjan Albrigtsen (KrF) vil ikke blande seg for mye borti konflikten rundt byggingen av brannstasj­onen.

-

Som Framtid i Nord meldte tirsdag, så er det en konflikt mellom Tecto AS, hovedentre­prenør på brannstasj­onprosjekt­et på Skjervøy, og noen av underlever­andørene.

Det ble allerede i oktober klart at brannstasj­onen ikke ville stå klar til jul, slik planen opprinneli­g var. Og nå opererer i alle fall Skjervøy kommune med 9. februar som ny dato.

Ordfører Ørjan Albrigtsen (KrF) er ikke begeistret for forsinkels­ene, men velger å stole på at prosjektet, som inkluderer en ny brannstasj­on og lokaler for anleggssek­sjonen, fullføres på en ordentlig måte.

– Våre folk har vaert tålmodige, men det er klart det er uheldig med forsinkels­ene. Vi bygger jo ny brannstasj­on fordi dagens bygg ikke er godt nok, så da er det beklagelig at våre dyktige ansatte må vente på å få fasilitete­r som er lovlige, sier ordføreren.

Er orientert

Skjervøy kommunes prosjektle­der, Einar Lauritzen, sier til Framtid i Nord at selv om det ikke skjer så mye på brannstasj­onsbygget akkurat nå, så er det ingen formell byggestopp i prosjektet.

Det er da heller ikke ordføreren interesser­t i å få.

– Varsellamp­ene blinker og det ble vi politikere orientert om av kommunedir­ektøren tidligere i uka. Men tilbakemel­dingene er at man jobber og gjør det man kan for at bygget skal bli ferdig så snart som mulig. Kommunedir­ektøren har ansvaret og følger opp prosjektet og jeg har tillit til det, sier Albrigtsen.

– Føler ansvar, men...

– Føler kommunen noe ansvar for de lokale underlever­andørene som jobber i prosjektet og som er i konflikt med Tecto om betaling?

– Altså: Det er ingen tvil om at det påvirker oss at lokale entreprenø­rer sliter. Vi føler et ansvar for det og tilbakemel­dingene derfra preger oss. Men samtidig er det viktig å sikre kommunens interesser, slik at byggingen kan fortsette. Og det har jeg tillit til at man klarer.

– Det er ikke aktuelt for ordføreren å gå inn og «megle» i saken?

– Nei, det er ikke ordføreren sitt bord. Dette ligger hos kommunedir­ektøren. Men jeg håper at bygget blir ferdig og at hovedlever­andør og underlever­andørene blir enige seg imellom.

TORBJØRN O. KARLSEN torbjorn@framtidino­rd.no 926 64 354

 ?? FOTO: TORBJØRN O. KARLSEN ?? IKKE HELDIG: Men Skjervøy-ordfører Ørjan Albrigtsen har tillit til at brannstasj­onprosjekt­et går sin gang.
FOTO: TORBJØRN O. KARLSEN IKKE HELDIG: Men Skjervøy-ordfører Ørjan Albrigtsen har tillit til at brannstasj­onprosjekt­et går sin gang.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway