Framtid i Nord

Bygde gapahuken på dugnad: – En nydelig utsikt

Gapahuken på Oterbakken er midt i blinken for utsiktshun­grige turgåere.

- TORBJØRN O. KARLSEN

Sissel Bjørklund, leder i Oteren bygdeutval­g, er strålende fornøyd med at man har fått på plass gapahuken på utsiktspun­ktet på Oterbakken.

– Gapahuken er ikke tilfeldig plassert, for å si det sånn. Det er en nydelig utsikt ut Lyngenfjor­den og også ned mot elva. Man kan faktisk sitte inne i gapahuken og se helt ut til Rasteby, sier Bjørklund.

Lett tilgjengel­ig

Åpningen av gapahuken var tidligere i november. Nettavisen istorfjord.com omtaler gapahuken som en «attraksjon» og Sissel Bjørklund, er slett ikke uenig i det.

– Ja, den ligger i et populaert turområde som er i bruk hele året. Det er en trimpostka­sse både her og litt lengre opp i bakken. Gapahuken er lett tilgjengel­ig for alle - også eldre som kanskje ikke er så gode til beins. De fleste klarer å gå til gapahuken, sier Sissel.

Vipps for ved

Fasilitete­ne i gapahuken kan ingen turgåere klage på. Der er det mulighet for å både koke kaffe og grille.

– Vi prøver også ut en ordning med å ha ved tilgjengel­ig der oppe. Så kan folk vippse noen kroner for vedbruken, sier Bjørklund, som skryter av dugnadsarb­eidet som er gjort med gapahuken.

– Uten alle de som har stilt opp så hadde vi ikke fått dette til så fort. Det er helt sikkert.

Spleis gående

Hun er også takknemlig for den pengestøtt­en de har fått.

– Ja, vi har vaert heldige og fått støtte og tilskudd. Det største tilskuddet fikk vi fra Troms og Finnmark fylkeskomm­une, men vi fikk også en god sum penger fra Nordenfjel­dske

Bykreditts Stiftelse. I tillegg har vi hatt en spleis gående og vi har også fått litt fra det lokale naeringsli­vet, sier Bjørklund. torbjorn@framtidino­rd.no 926 64 354

 ?? FOTO: SISSEL BJØRKLUND ?? GAPAHUK MED UTSIKT: Fra den nyåpnede gapahuken på Oterbakken ser du helt til Rasteby i måneskinne­t.
FOTO: SISSEL BJØRKLUND GAPAHUK MED UTSIKT: Fra den nyåpnede gapahuken på Oterbakken ser du helt til Rasteby i måneskinne­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway