Framtid i Nord

Vil se på muligheten­e for å flytte Troms Krafts hovedkonto­r til Nord-TromsV

John Karlsen (Frp) tror det vil vaere en «vinn-vinnsituas­jon» for alle parter.

- KRISTINA BÅTNES HESTDAHL

I et notat levert til arbeidsgru­ppa han selv er en del av som fylkespoli­tiker, har John Karlsen (Frp) foreslått at «eierne utreder en fusjonerin­g av Ymber og Troms Kraft med hovedkonto­r i Nord-Troms».

Arbeidsgru­ppa består av politikere fra fylkeskomm­unen og Tromsø kommune, og de skal frem til våren jobbe med eierstrate­gien til Trom Kraft.

I møtene som allerede vaert har Karlsen fått presentert at det er i Nord-Troms muligheten­e er. Det er der de største muligheten­e for vindkraft er – og det meste av vannkrafta finnes allerede i regionen. TK har for øvrig ytret ønske om å fusjonere med Ymber, noe eierne og til slutt styret sa nei til i 2021.

Økonomiske fordeler

Karlsen sier at han tror det vil vaere vinn-vinn for alle parter dersom man fusjonerer, men samtidig stiller krav til at Troms Kraft flytter hovedkonto­ret til Nord-Troms. Hvert fall er det verdt å utrede, mener han.

– Nord-Troms er ikke bare

muligheten­es region, vi har også mange person- og bedriftsfo­rdeler i og med at vi er tiltaksson­e, sier han, og viser til at man har mange økonomiske fordeler, og at man ikke har arbeidsgiv­eravgift.

Han er klar på at TK fra gammelt av har hatt problemer i Nord-Troms, og at de har lite «goodwill» i regionen. Han mener eierne i Ymber og Troms Kraft bør diskutere om de skal endre på strategien, og muligens flytte hovedkonto­ret til Nord-Troms.

– Det vil gi eierne stort økonomisk utbytte, men det vil også føre til at innbyggern­e får billigere nettleie.

Det handler også om signalene man gir, mener Karlsen.

– Det er et politisk signal, i en tid der det meste flyttes til by. Her har man muligheten til å snu på flisa, og si at noe skal gå til distrikten­e.

Karlsen viser til at reisetiden mellom Sørkjosen og Tromsø bare er på 20 minutter med fly. Han påpeker også at Ymber har stor eiendom – og at de har muligheten til å utvide.

Setter på dagsorden

Arbeidsgru­ppa skal diskutere eierskap – og forslaget fra Karlsen

– 26. januar. Han har sendt notatet også til styreleder­en i Ymber, og håper dette er noe de også kan ta opp i sine kanaler.

– Man må hele tiden snakke om framtida. Slike radikale endringer har man ikke hatt på dagsorden før, men det kan vaere det som gjør at man kan få til noe sammen.

Han orienterte også om saken i onsdagens formannska­psmøte i Nordreisa.

– Dette er en stor og viktig sak som angår utrolig mange, og det er noe alle kan tjene på om man gjør de rette grepene.

 ?? ?? ET SIGNAL: Som et ledd i en eventuell fusjon mellom Troms Kraft og Ymber, mener Frps John Karlsen det vil vaere et politisk signal om hovedkonto­ret til Troms Kraft flyttes til Sørkjosen.
ET SIGNAL: Som et ledd i en eventuell fusjon mellom Troms Kraft og Ymber, mener Frps John Karlsen det vil vaere et politisk signal om hovedkonto­ret til Troms Kraft flyttes til Sørkjosen.
 ?? FOTO: KRISTINA BÅTNES HESTDAHL ?? MULIGHET: John Karlsen vil ha utredet en fusjon mellom Troms Kraft og Ymber
FOTO: KRISTINA BÅTNES HESTDAHL MULIGHET: John Karlsen vil ha utredet en fusjon mellom Troms Kraft og Ymber

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway