Framtid i Nord

Julesangen deres tar av: – Vi er verken Pavarotti eller Bon Jovi

Den kreative duoen har gjort noe helt nytt.

- ISABELL HAUG

Bjarne Hagen og Jørn Holm, kjent som Hagen & Holm, har skrevet, spilt inn og produsert sin aller første nordnorske julesang.

– Verken Pavarotti eller Bon Jovi

«God jul fra nord», ble publisert på nordreisad­uoens Facebook-side mandag, og skal tirsdag formiddag allerede ha over 17.000 visninger og 300 delinger.

Bjarne Hagen sier de ikke var forberedt på så god respons. Sangen ble først og fremst tenkt som en hymne ment for reisavaeri­nger.

– Vi er verken Pavarotti eller Bon Jovi, og er derfor veldig positivt overrasket over at folk likte den så godt som de gjør. Det hadde vi ikke forventet. Jeg har jo en stemme som passer på tekst-TV og et utseende som passer på radio, men teksten ble veldig fin. Den har tydeligvis truffet en nerve hos folk, forteller Hagen og ler.

På sosiale medier rauser det over av godord:

«Tusen takk, denne vil bli spilt av daglig som en påminnelse på at vi er nordlendin­ger», skriver en.

«Den gikk rett i hjertet, nydelig», skriver en annen.

– Nordnorske patrioter

Julelåta skrev de for rundt to uker siden. Siden har de jobbet med å spille inn både video og lyd.

– Vi samlet oss en kveld, først fordi vi skulle skrive en «dunk-dunk»-låt til Arctic Open. Men plutselig kom vi i julestemni­ng istedenfor og begynte å lage en vitsesang. Til slutt krøllet vi også det arket og ble enige om at vi skulle lage en ordentlig sang, for å vise at vi kan gjøre noe seriøst også, sier Hagen.

Etter hvert ble det noen stikkord - som videre ble en sang, om alt det fine som finnes i nord.

– Vi er jo nordnorske patrioter og glade i landsdelen. Så det ble en sang om hva vi selv har savnet her oppe. Vi brukte god tid på teksten og ville at den skulle bety noe, og har fått flere tilbakemel­dinger fra folk som bor sørpå om at de får hjemlengse­l, sier han.

– Og hva synes du selv om resultatet?

– Jeg synes vi snekret en fin melodi som fenger. Så jeg må bare innrømme at vi er stolte begge to, det ble et helt ok resultat!

Ingen «mikkmakk»

Hagen forsikrer om at alt man hører er ekte vare.

– Det er ingen mikk-makkeri. Jørn står for mesteparte­n av gitarspill­ingen og spiller på alle instrument­er bortsett fra trommene. Jeg har klart å rasle litt med julebjelle­r, hehe.

– Men melodien, refrenget og versene har vi laget i lag, poengterer han.

Selv om konseptet er nytt, kom det ikke store overraskel­ser underveis, ifølge Hagen.

– Jørn er flink å synge. Men når jeg hører meg selv er det nesten så jeg gremmes litt. Men da klapper Jørn meg på skuldra og sier at det går bra, ler han.

Det neste er en sang til neste års sparkekonk­urranse.

– Den skal vaere for den mer yngre garde, lover Hagen. isabell@framtidino­rd.no 458 52 191

 ?? FOTO: ISABELL HAUG ?? DUO: Jørn Holm (t.v) og Bjarne Hagen har laget sin første julelåt. Mon tro om det kommer flere?
FOTO: ISABELL HAUG DUO: Jørn Holm (t.v) og Bjarne Hagen har laget sin første julelåt. Mon tro om det kommer flere?

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway