Framtid i Nord

Bjørnar (48) fra Skjervøy tok EM-sølv i helga

Turen til Kroatia betalte han av egen lomme. Resultatet: Sølv i ju-jitsu til Norge, Trondheim, Skjervøy og Bjørnar Strøm Larsen.

- TORBJØRN O. KARLSEN torbjorn@framtidino­rd.no 926 64 354

Bjørnar Strøm Larsen, født og oppvokst på Skjervøy, deltok nemlig i EM i kampsporte­n jujitsu i Kroatia i helga. Og det endte med med sølvmedalj­e i klassen Masters 2 (40 år pluss og opp til 94 kilo).

Larsen har aldri deltatt i EM før og er storfornøy­d med at det ble sølv i første forsøk.

– Ja, det må jeg si. Jeg har holdt på med kampsport siden 2001 og vaert på en rekke andre konkurrans­er, blant annet siste NM i ju-jitsu i 2018. Da klarte jeg tredjeplas­s, sier Larsen.

Egen regning

Stjørdal-bosatte Larsen er medlem av Trondheim ju-jitsu men represente­rte seg selv i EM.

– Ja, jeg ble ikke uttatt til landslaget, så jeg reiste nedover for egen regning. Så under mesterskap­et represente­rte jeg meg selv, smiler Larsen, og tilføyer:

– Det ble kun bronse på landslagsd­eltakerne, så det var jo litt artig at jeg klarte sølv.

Ju-jitsu-miljøet i Norge er ikke det største, men i Larsens klubb i Trondheim er det rundt 50 aktive medlemmer. Og internasjo­nalt er miljøet større. Deltakere fra rundt 30 land var represente­rt i Kroatia.

– Både Danmark og Sverige hadde delegasjon­er på over 20, mens vi var fem fra Norge. Men de syntes det var artig at vi var med, sier Larsen.

Trener videre

I Bjørnars klasse var det tre utøvere. Han slo ut rumenske Nicolae Bogdan, men tapte finalen for østerriker­en Alen Ramic.

– Vi var egentlig fem i klassen min, men to utøvere klarte ikke innveiinge­n, sier Larsen.

Han sier at mesterskap­et i Kroatia ga mersmak. Skjervøyva­eringen, som trener fire til seks dager i uka, har tenkt å satse videre.

– Ja, det var en fantastisk opplevelse å vaere med. Det ga definitivt motivasjon til å fortsette, sier Larsen, som trener Det er et godt samhold blant utøverne. Selv om det er hard kamp på matta, så er alle gode venner utenfor. Det er veldig lett å komme i kontakt med folk og har du møtt noen én gang så husker dem deg, sier Larsen.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? ANDREPLASS: Bjørnar Strøm Larsen fra Skjervøy tok EM-sølv i ju-jitsu.
FOTO: PRIVAT ANDREPLASS: Bjørnar Strøm Larsen fra Skjervøy tok EM-sølv i ju-jitsu.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway