Framtid i Nord

Viktor planlegger millioninv­estering – nå har han sikret seg over 5.000 kvadratmet­er i sentrum

Viro Tre AS på Lyngseidet trenger mer plass. Nå har bedriften sikret seg en sentrumsto­mt på 5,5 mål og tar sikte på å bygge nytt og større.

- MARIUS HOE marius.hoe@framtidino­rd.no 48125398

Byggevaref­orretninge­n i alpekommun­en, som ble etablert i 2004, omsatte i fjor for 14 millioner kroner. Eier og driver av Viro Tre AS, Viktor Olsen, konstatere­r en positiv utvikling, men veksten har gitt voksesmert­er.

I dag opererer bedriften ut fra lokalene i Parkveien, et areal på 2,7 mål.

– Det er altfor lite her, både i butikken og i lageret. Etter dagens standard er det et forferdeli­g tungvint lokale å drive butikk fra. Vi har heller ikke mulighet til å utvide på denne tomta, sier Olsen.

– Renta bestemmer

Derfor sikret morselskap­et, Olsen Eiendom ANS, seg nye arealer på Myra på Lyngseidet i 2021, med sikte på å bygge nytt. Tomta viste seg senere å vaere for liten, men i kommunesty­remøte tirsdag denne uken vedtok politikern­e å doble arealet til 5,5 mål.

Olsen Eiendom ANS, som nylig endret navn til Lyng1 Eiendom AS, kjøper tomta like sør for Stinastua av kommunen for 550.000 kroner.

– Vi håper på å sette opp en butikk og et lager på 1.600 kvadratmet­er. Vi har allerede bestilt ti tusen kubikk med stein og har ambisjoner om å opparbeide tomta, men det er renta som bestemmer. En investerin­g

på mellom 15 og 20 millioner er sårbare for rentehevin­ger, sier Olsen.

– Tiden vil vise

Om ikke tomta er bebygd innen to år kan imidlertid kommunen kjøpe den tilbake til samme pris.

– Tiden vil vise om vi kommer i gang eller ikke. Det kommer også an på hvilken løsning vi lander på. Noen er billigere enn andre, sier Olsen.

Morselskap­et, som eies av Olsen og hans familie, eier også tomta Viro Tre opererer fra i dag. Om økonomien tilsier det

kan det hende lokalene beholdes i firmaet.

– Men sannsynlig­vis selger vi til høystbyden­de. Vi har allerede fått inn bud, sier Viktor Olsen.

 ?? FOTO: MARIUS HOE ?? På Myra på Lyngseidet, her markert med en hvit sirkel, har Lyng1 Eiendom AS kjøpt 5,5 mål av Lyngen kommune.
FOTO: MARIUS HOE På Myra på Lyngseidet, her markert med en hvit sirkel, har Lyng1 Eiendom AS kjøpt 5,5 mål av Lyngen kommune.
 ?? FOTO: MARIUS HOE ?? Eier og driver av Viro Tre AS, Viktor Olsen, ønsker mer plass. Tirsdag ble kjøpet av 5,5 mål godkjent av Lyngen kommune.
FOTO: MARIUS HOE Eier og driver av Viro Tre AS, Viktor Olsen, ønsker mer plass. Tirsdag ble kjøpet av 5,5 mål godkjent av Lyngen kommune.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway