Framtid i Nord

Benedikte og Karen står bak juleverkst­edet: – Vi kunne aldri ha gjort alt sammen selv

-

Se de fine bildene fra arrangemen­tet i Burfjord.

Lørdag arrangerte SAG Kvaenangen, en undergrupp­e av Burfjord IL, juleverkst­ed for rundt 100 mennesker på flerbruksh­uset i Burfjord.

– Skaper gode minner

Tilbudet har vaert arrangert årlig siden 2016, og er et gratistilb­ud for alle barnefamil­ier i kommunen.

Det opplyser Karen Reiersen i en pressemeld­ing.

– Vi gjør det for å skape gode barndomsmi­nner for barna og for å oppretthol­de det gode samholdet blant folk her i kommunen. Hovedregel­en er at det skal vaere gratis å delta. Vi ønsker ikke å skape forskjelle­r mellom de som har mye og de som lite å rutte med, sier hun.

Julenissen kom

Med julemusikk i bakgrunnen ble det både klippet, limt, malt og dekorert julepynt. I år kom også julenissen på en slede trukket av reinsdyr.

– Det ble sagt at de kom helt fra Nordpolen med reinsdyret sitt «Lojan», for å dele ut godteposer til barna i Kvaenangen. Nissens egentlige navn er Ellen Oskal-Spein og nissefar er sønnen hennes «Mikkel Eivind». De nølte ikke med å stille opp på juleverkst­edet, og skapte stor glede for deltakerne. Det var helt magisk å se ut vinduet da nissene kom med reinsdyr

og slede, sier hun.

Godt støtteappa­rat

Midler til arrangemen­tet skal vaere sponset av både kommunen, sparebanke­ns samfunnslø­ftet og Mowi. SAG består av to medlemmer, Karen Reiersen og Benedicte Steinvik.

De opplever likevel stor støtte rundt seg:

– Dugnadsånd­en og samholdet i Kvaenangen er fantastisk, og folk står på g hjelper til uten å nøle. Det setter vi i SAG enormt stor pris på, for ettersom vi kun er to medlemmer, hadde vi aldri kunne gjort alt sammen selv, sier Reiersen. ISABELL HAUG isabell@framtidino­rd.no

458 52 191

 ?? FOTO: PRIVAT ?? GODT BESØKT: Juleverkst­edet på Flerbruksh­uset i Burfjord var godt besøkt og bød på mange ulike aktivitete­r.
FOTO: PRIVAT GODT BESØKT: Juleverkst­edet på Flerbruksh­uset i Burfjord var godt besøkt og bød på mange ulike aktivitete­r.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? JULESTEMNI­NG: Julenissen kom hele veien fra Nordpolen for å besøke ungene i Burfjord.
FOTO: PRIVAT JULESTEMNI­NG: Julenissen kom hele veien fra Nordpolen for å besøke ungene i Burfjord.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? MØTTE RUDOLF: Utenfor fikk ungene møte reinsdyr.
FOTO: PRIVAT MØTTE RUDOLF: Utenfor fikk ungene møte reinsdyr.
 ?? ?? ARRANGØR: Benedikte Steinvik er én av to arrangører på juleverkst­edet som har blitt arrangert for åttende året. Foto: Privat
ARRANGØR: Benedikte Steinvik er én av to arrangører på juleverkst­edet som har blitt arrangert for åttende året. Foto: Privat
 ?? FOTO: PRIVAT ?? KONSENTRER­T: Å male krever konsetrasj­on.
FOTO: PRIVAT KONSENTRER­T: Å male krever konsetrasj­on.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway