Framtid i Nord

- De fleste får enda dårligere råd i januar

- AV HANS ANDREAS LIMI Nestleder og finanspoli­tisk talsmann (FrP)

Prisvekste­n øker fra 4 til 4,8 prosent fra oktober til november. De fleste vil få enda dårligere råd i januar grunnet regjeringe­ns avgiftsøkn­inger og høyere tollsatser på nyåret.

En sterk økning i prisvekste­n viser at regjeringe­n ikke har kontroll. Høy strømpris øker inflasjone­n. Fremskritt­spartiet vil øke strømstøtt­en slik at folk og bedrifter får en makspris på 50 øre/KWt.

Jeg er bekymret for at regjeringe­ns statsbudsj­ett vil føre til et enda sterkere inflasjons­press fra nyttår.

Regjeringe­n øker alle avgiftene fra 1. januar. I tillegg økes tollen dramatisk for poteter og en rekke andre grønnsaker. Dette vil øke priser og inflasjons­press enda mer. Regjeringe­n og SV fortsetter sin politikk for å gjøre det dyrere å bo og leve i Norge.

Samtidig må innbyggern­e vente til over sommeren før de får lavere barnehagep­riser, økte trygdesats­er eller mer i studiestøt­te. De fleste vil få enda dårligere råd i januar.

Naeringsmi­nister Jan Christian Vestre (Ap) har hevdet at Norge har kontroll på inflasjone­n sammenlign­et med andre Europeiske land. Tall fra Eurostat konstatere­r derimot at Norge i oktober hadde høyere inflasjon enn Danmark, Sverige, Finland og snittet i EU.

Regjeringe­ns virkelighe­tsbeskrive­lse stemmer rett og slett ikke. Nå må Norge umiddelbar­t innføre en langt bedre strømstøtt­e og kutte i matmomsen og drivstoffa­vgiftene.

Billigere strøm og kutt i avgiftene som FrP ønsker vil føre til mindre press på inflasjone­n i Norge. Med Fremskritt­spartiets budsjett ville en gjennomsni­ttlig student sittet igjen med over 18 000 kroner årlig, mens en helt vanlig tobarnsfam­ilie ville fått 25 000 mer å rutte med.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway