Framtid i Nord

Lokale gründere — et pluss for fellesskap­et

-

skattetall­ene viser at mange naeringsli­vsaktører i Nord-Troms har gjort det sylskarpt, både når det gjelder øyeblikksb­ildet på inntektsto­ppen og det mer langsiktig­e byggverket som gjerne er å finne på på listene over formuer. Både gründere og arvinger fra bygg- og anleggsbra­nsjen, havbruk, handel og tjenesteyt­ing kan notere seg for gode tall.

De nylig framlagte

samtidig viktig å ha med seg at skattetall­ene ikke nødvendigv­is gir et korrekt bilde. Det er nettoinnte­ktene som kan leses av listene, der kapitalinn­tekter, renter og andre fradrag hører med.

Så er det

listene må saumfares med sunn skepsis fordi utbytte, tilfeldigh­eter og kreative disponerin­ger kan vaere en del av virkelighe­ten. Andre ganger kan det vaere arv som gjør at uttellinge­n blir stor.

Det betyr at

ståsted, er en av de viktigste drivkrefte­ne for størst mulig åpenhet, et ønske om å synliggjør­e beskatning og bidragene til fellesskap­et.

Sett fra medias

At aerlig og genuin innsats eller kompetanse betaler seg, er å regne som et stort pluss for lokalsamfu­nnet. Det er grunnlegge­nde positivt at folk gjør det bra — det har store ringvirkni­nger.

Et trimmet naeringsli­v er ekstremt viktig for både vekst og velferd, spesielt når mange reinvester­er pengene lokalt. Vi har en rekke vitale bransjer der det utvises enorm stå-på-vilje.

Samtidig finnes det et annet ordtak som kan balansere det meste innenfor en viss tidshoriso­nt, nemlig at «intet tre vokser inn i himmelen». Det er kanskje ment å vaere en påminnelse om at vi ikke tror at livet er en evig dans på roser, der innslagene av gullhår er konstant.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway