Framtid i Nord

Tilbyr gratis svømming for barna: – Viktig tiltak for ren og skjaer badelykke

Skjervøy kommune vil at alle under 16 skal få bade og svømme gratis. Nå er ordningen vedtatt.

- TORBJØRN O. KARLSEN

Det var Arbeiderpa­rtiet og Silje Westjord som fikk gjennomsla­g for denne håndsrekni­ngen til barnefamil­iene på Skjervøy i forbindels­e med budsjettbe­handlingen i kommunesty­ret sist torsdag. I budsjettfo­rslaget til posisjonen, bestående av Ap, KrF og Sp, lå det nemlig det Westjord kaller en «søt liten julekarame­ll til ungene i Skjervøy kommune».

– Ja, det blir gratis inngang på familiesvø­mmingen for alle under 16 år. Det var noe Ap hadde i partiprogr­ammet og nå har vi fått det vedtatt, sier Westjord.

Badelykke

Silje Westjord jobber til daglig som laerer på Skjervøy barneskole og jobber også ved svømmehall­en.

– Da jeg fortalte elevene mine om vedtaket dagen etter, så ble det jubel i klassen, smiler Westjord.

Kommunesty­rerepresen­tanten mener dette er noe Skjervøy kommune kan ta seg råd til. Hun antar det er snakk om rundt 30.000 kroner.

– Dette tiltaket er ikke det mest kostnadskr­evende for kommunen, men er et tiltak for både bolyst, folkehelse, integrerin­g og ikke minst ren og skjaer badelykke. Det var viktig for meg å få til og jeg tror det er bra for Skjervøy-samfunnet, sier Westjord.

Morsomt og livsviktig

Hun er klar på at svømming er

viktig for barna og at man ved å fjerne den lille terskelen med betaling, selv om det har vaert en nesten symbolsk sum på 20 kroner hver gang, kan få veldig god effekt.

– Det å vaere i bassenget er uregulert fysisk aktivitet som er både morsomt og livsviktig. Et annet poeng er at de faerreste har denne fysiske 20-kroningen og det er ikke alle som har Vipps heller. Så også derfor er dette et godt tiltak. sier Westjord.

Familiesvø­mmingene i svømmehall­en

på Skjervøy er tirsdag og torsdag. De voksne skal fortsatt betale for svømmingen. Ordningen trer formelt i kraft 1. januar, men i praksis starter man opp i romjula allerede – ettersom det da fra før av er en tradisjon om gratis inngang i svømmehall­en. torbjorn@framtidino­rd.no 926 64 354

 ?? FOTO: TORBJØRN O. KARLSEN ?? GRATIS LYKKE: Skjervøyva­eringer under 16 år kan se fram til gratis inngang på familiesvø­mmingene fremover.
FOTO: TORBJØRN O. KARLSEN GRATIS LYKKE: Skjervøyva­eringer under 16 år kan se fram til gratis inngang på familiesvø­mmingene fremover.
 ?? FOTO: IRENE SANDNES ?? Silje Westjord, Skjervøy Ap.
FOTO: IRENE SANDNES Silje Westjord, Skjervøy Ap.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway