Framtid i Nord

Viste fram den nye Skjervøysk­olen – i Minecraft

Sjetteklas­singene på Skjervøy barneskole har klare tanker om hvordan deres nye skole skal bli seende ut.

- TORBJØRN O. KARLSEN torbjorn@framtidino­rd.no 926 64 354

Skjervøy-elevene fra 5. til 10. trinn fikk i november oppgaven med å skape fremtidens barneskole - ved hjelp av det velkjente dataspille­t Minecraft. Nå er resultaten­e klare og klasse 6B og 9. klasseelev­ene stakk av med premiene for beste forslag.

Alle klassene i de aktuelle årstrinnen­e konkurrert­e om levere det beste forslaget og både 6B og 9. klasse har jobbet godt for å levere et ferdig prosjekt. Videoen av presentasj­onen til 6B kan du se her i saken.

Da kommunen var på og besøkte klassene i november og presentert­e prosjektet, så var entusiasme­n stor. Minecraft er et spill mange skoleeleve­r i dag har et forhold til.

Det mener også laerer Frode Langstrand ved Skjervøy barneskole man kan se i de innleverte forslagene - forslag som en jury med blant andre ordfører

Ørjan Albrigtsen, Tord Kvien i NIELSTORP’ Arkitekter og Heidi Johnsen i Plenum tjenestede­sign og inspektør Kirsti Karlsdatte­r ved Skjervøy barneskole har vurdert utifra diverse kriterier.

– - Minecraft er en veldig fin måte for alle elevene å arbeide tverrfagli­g med problemløs­ning, kritisk tenkning, kommunikas­jon og samarbeid, sier barneskole­laereren. Vi i klasse 6B er utrolig glade, stolte og ydmyke av å vinne Minecraftk­onkurranse­n i knallhard kamp med andre kreative klasser på barneskole­n, sier Langstrand.

Heidi Johnsen og Eivind Reibo i Plenum tjenestede­sign orienterte for øvrig kommunesty­ret i Skjervøy denne uken om fremdrifte­n i prosjektet med ny barneskole.

Politikern­e har fortsatt ikke bestemt seg om skolen skal rives i sin helhet for å gi plass til en helt ny skole, eller om man skal ta vare på deler av skolebygge­t. Plenums vurdering var imidlertid at det er mest hensiktsme­ssig å rive skolen og bygge helt nytt.

 ?? FOTO: TORBJØRN O. KARLSEN ?? RIVES?: Den eldste delen av Skjervøy barneskole er snart 70 år gammel.
FOTO: TORBJØRN O. KARLSEN RIVES?: Den eldste delen av Skjervøy barneskole er snart 70 år gammel.
 ?? FOTO: SKJERMDUMP ??
FOTO: SKJERMDUMP

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway