Framtid i Nord

Slik hedret de sin kollega: – Han Marcus skulle ikke ligge der ute uten et hjerte

Mannskapet på «Jens Kristian» hedret sin kollega på en rørende måte.

- BERNHARD HIENERWADE­L ALTAPOSTEN

Fredag postet reder og skipper Sondre Kristoffer­sen to hjerter på sin side på Facebook. De viser kursen til fiskebåten «Jens Kristian» på henholdsvi­s båtens kartplotte­r og nettstedet marinetraf­fic.com. Båten kjørte en hjerteform­asjon.

Avstemning om bord

Marcus Jarl Bangås (21) falt over bord under fiske på Lopphavet tirsdag denne uka. Han er ikke funnet og må antas omkommet.

Ulykken har gått hardt inn på fiskermilj­øet. Bangås var godt likt i miljøet.

– Marcus var en del av mannskapet hos oss på «Jens Kristian» fra mars til jula 2022, sier Kristoffer­sen til Altaposten.

– Ord blir fattig når sånt skjer. Gutta om bord fant ut at det var nødvendig å gjøre noe; ikke minst «lillebror», Vebjørn Gerhardsen, ville at det som har skjedd skulle markeres. Det var han som jobbet tettest i lag med Marcus på «Jens Kristian». Vi prata og hadde avstemning. Det ble bestemt at vi skulle kjøre et hjerte med fiskebåten, og vi gjorde det torsdag, tidlig på kvelden, forteller Kristoffer­sen.

La ut på Facebook

I tillegg til hjertebild­ene la skipperen ut bilder av Marcus fra tida på «Jens Kristian», samt følgende tekst:

«Kjaere Marcus Jarl Bangås! Vi sender et varmt hjerte til deg fra oss gutter i Alta Fiskerisel­skap. En ekstra hilsen fra Lillebror og Sneipen som du jobba så naert med, dem tar det tungt. Hvil i fred, kamerat.»

Innlegget har blitt lagt merke til langt ut over fiskermilj­øet.

Føltes rett

– Det føltes riktig å gjøre det lille ekstra, sier Kristoffer­sen.

– Han Marcus skulle ikke ligge der ute uten et hjerte.

 ?? FOTO: KITA EILERTSEN (ARKIVBILDE) ?? – Ord blir fattig. Gutta om bord bestemte å gjøre noe for han Marcus, sier skipper og reder Sondre Kristoffer­sen på «Jens Kristian».
FOTO: KITA EILERTSEN (ARKIVBILDE) – Ord blir fattig. Gutta om bord bestemte å gjøre noe for han Marcus, sier skipper og reder Sondre Kristoffer­sen på «Jens Kristian».
 ?? FOTO: SKJERMDUMP FRA KARTPLOTTE­REN PÅ «JENS KRISTIAN». ?? Mannskapet på fiskebåten «Jens Kristian» kjørte et hjerte for sin kollega Marcus Bang som omkom på Lopphavet på tirsdag.
FOTO: SKJERMDUMP FRA KARTPLOTTE­REN PÅ «JENS KRISTIAN». Mannskapet på fiskebåten «Jens Kristian» kjørte et hjerte for sin kollega Marcus Bang som omkom på Lopphavet på tirsdag.
 ?? FOTO: SKJERMDUMP FRA «MARINETRAF­FIC.COM» ?? Slik så «Jens Kristian»s hjerte til Marcus Jarl Bangås ut på nettstedet «marinetraf­fic.com».
FOTO: SKJERMDUMP FRA «MARINETRAF­FIC.COM» Slik så «Jens Kristian»s hjerte til Marcus Jarl Bangås ut på nettstedet «marinetraf­fic.com».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway