Framtid i Nord

Førjulskos på Stall Waltenberg: – Har vaert en drøm i mange år

Kaldt vaer hindret ikke omtrent 80 store og små å komme på besøk til gården for å oppleve gammeldags jul blant hester og bygdefolk.

- BENTE ROGNLI nyhet@framtidino­rd.no

Lørdag inviterte stall Waltenberg i Oksvika i Lyngen til jul i stallen.

Det er første gang Hildegunn og Jan Arne Waltenberg inviterer alle til gården og de håper dette skal bli en årlig tradisjon.

– Dette har vaert en drøm i mange år, forteller Hildegunn.

– Nå fikk vi endelig tid til å realisere drømmen

Hun understrek­er imidlertid at dette er et teamarbeid hvor gode venner stiller opp med hjelp.

Driver med sau - og hest

Ekteparet har drevet gården sammen siden 1990.

– Hovednaeri­nga er sauedrift. I 2002 fikk de to unghopper, i 2003 fikk de ei drektig hoppe og en avlshingst, forteller Jan Arne.

– Siden har det blitt mer og mer hest på gården og vi har nå fem hester i stallen og en hest i pensjon. I årenes løp er det født 20 føll på gården. Disse er spredt over hele landet og nå venter de to nye føll til våren. Det blir spennende, sier Hildegunn.

Det er populaert med barneridni­ng og Waltenberg klarer ikke å dekke etterspørs­elen. Hildegunn har venteliste for barn som ønsker å vaere med, og hun har et håp om at flere starter med barneridni­ng.

– Dette er fantastisk flott, sier Anne Lise og Mikal Bjørklid, som sammen med barna Sigrid, Julie og Elida har tatt turen til gården for å ri på hester og oppleve jul på en gård.

– Gøy å ri!

Sigrid har en stund deltatt på barneridni­ng og er stallvakt hver torsdag.

– Da tar jeg skolebusse­n til Waltenberg hvor jeg møkker i båsene, holder det rent og ryddig i stallgange­n og klargjør for neste foring, forteller Sigrid.

– Så får jeg ri etterpå som betaling, sier hun, og legger entusiasti­sk til:

– Det er gøy å ri!

Marthe Hanssen og Morten Boye Larsen med barna Frida og May Eva har også tatt turen til gården og de roser gårdbruker­ne for det fine opplegget.

– Her mangler det ingenting. Vi har kjøpt deilige kaker og varm drikke og det er trivelig med lavvo og juletre utenfor stallen. Frida har allerede

prøvd å ri og står på venteliste hos Hildegunn, forteller paret.

– Gir glede i hverdagen

Hildegunn og Jan Arne forteller at de lever et godt liv på gården som gir mye glede i hverdagen.

– Vi er takknemlig­e for at det går an å vaere gårdbruker­e på heltid, og kan leve av det. Det er altfor mye fokus på det negative, sier de, og de synes det er trist at så mange gårdsbruk blir lagt ned.

Etter at barna var ferdige med å ri på hestene så kom det sannelig to julenisser fra skogen og alle små fikk pakker med seg hjem.

– Vi sees til neste år, strålte Hildegunn og Jan Arne da store og små dro hjem fra gården.

 ?? FOTO: BENTE ROGNLI ?? Hildegunn og Jan Arne Waltenberg har lenge hatt en drøm om å kunne åpne stallen for besøkende i adventa, og nå håper paret å ha startet en tradisjon på gården i Oksvika i Lyngen.
FOTO: BENTE ROGNLI Hildegunn og Jan Arne Waltenberg har lenge hatt en drøm om å kunne åpne stallen for besøkende i adventa, og nå håper paret å ha startet en tradisjon på gården i Oksvika i Lyngen.
 ?? FOTO: BENTE ROGNLI ?? Store og små storkoste seg. Bak, f.v.: Mikal og Anne Lise Bjørklid; Marthe Hanssen og Morten Boye Larsen Foran, f.v.: Sigrid, Julie, Elida, Frida og May Eva.
FOTO: BENTE ROGNLI Store og små storkoste seg. Bak, f.v.: Mikal og Anne Lise Bjørklid; Marthe Hanssen og Morten Boye Larsen Foran, f.v.: Sigrid, Julie, Elida, Frida og May Eva.
 ?? FOTO: BENTE ROGNLI ?? Jammen dukket ikke nissene også opp da familien Waltenberg åpnet stallen for store og små.
FOTO: BENTE ROGNLI Jammen dukket ikke nissene også opp da familien Waltenberg åpnet stallen for store og små.
 ?? FOTO: BENTE ROGNLI ?? – Kaker og varm drikke må til, sier Ingvild og Agnes Johansen, Hildegunn og Julie Waltenberg.
FOTO: BENTE ROGNLI – Kaker og varm drikke må til, sier Ingvild og Agnes Johansen, Hildegunn og Julie Waltenberg.
 ?? FOTO: BENTE ROGNLI ?? Ungene fikk prøve seg på hesterygge­ne, og lot til å kose seg stort.
FOTO: BENTE ROGNLI Ungene fikk prøve seg på hesterygge­ne, og lot til å kose seg stort.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway