Framtid i Nord

Vil satse ytterliger­e i Uløybukt – får støtte til kaiutvidel­se

Arctic Panorama Lodge i Uløybukt vil tilby aktivitete­r også til de som ikke bor på lodgen. Nå har eierne av lodgen fått støtte til kaiutvidel­se.

- TORBJØRN O. KARLSEN torbjorn@framtidino­rd.no 926 64 354

I møte i naeringsut­valget forrige mandag vedtok Skjervøypo­litikerne enstemmig kommunedir­ektørens innstillin­g om bevilge inntil 75.000 kroner til Arctic Panorama Lodge sine planer om å en kaiutvidel­se i Uløybukt.

Lodgen, som eies og drives av Aud Sole Haugen og Svein Jakobsen, har i mange år nå tilbydd overnattin­g og opplevelse­r for de besøkende i Uløybukt og de som bor på lodgen. Men nå har de planer om å tilby aktivitete­r også til turister som ikke bor hos dem, men som kommer innom Uløya.

Sikker og god måte

«Vi ønsker å tilby våre aktivitete­r til gjester som ikke bor på Lodgen. For å få til dette så trenger vi og utbedre eksisteren­de kai og kjøpe inn flytebrygg­e slik at vi på en sikker og god måte kan ta imot gjester som kommer med egen båt eller med vår båt», skriver Svein Jakobsen i søknaden til naeringsfo­ndet.

Han peker på at fergetilbu­det til Uløybukt er såpass mangelfull­t at man ikke kan basere seg på det.

«Siden vi er på en øy med begrenset fergetilbu­d er vi avhengig av å hente og bringe gjester med vår båt og innleid båter, og siden dagens kaianlegg ikke er tilfredsst­illende, skaper dette også store utfordring­er i den daglige driften», sier Jakobsen i

søknaden.

Solide tall

Haugen og Jakobsen skriver i søknaden at pilene peker oppover for lodgen i Uløybukt. En omsetning i 2022 på 6,88 millioner kroner er økt til rundt 9,5 millioner i 2023.

«Salgstall for 2024 ligger til nå 20 % over 2023», sier Jakobsen i søknaden.

Vedtaket i naeringsut­valget er at Arctic Panorama Lodge AS innvilges et tilskudd på 11 prosent av medgåtte kostnader i henhold til søknaden – og, altså, maks 75.000 kroner. Selskapet ser for seg en totalkostn­ad på prosjektet på 680.000 kroner. Pengene er tenkt hentet inn via naeringsfo­nd, lån, egenkapita­l og tilskudd fra Innovasjon Norge.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? KAIPLANER: Svein Jakobsen i Arctic Panorama Lodge i Uløybukt.
FOTO: PRIVAT KAIPLANER: Svein Jakobsen i Arctic Panorama Lodge i Uløybukt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway