Framtid i Nord

– Vi vil ikke røpe for mye, men...

– Det er på tide å sette Oksfjord på kartet, sier festivalsj­efen om sommerens nye festival i Nordreisa.

-

Til sommeren arrangeres en ny festival i Nordreisa. 4. til 6. juli vil det bli arrangert morsomme og sosiale aktivitete­r for store og små under sommerfest­ivalen Oxfiorddag­an.

Det melder festivalen i en pressemeld­ing.

De kaller festivalen en «motreaksjo­n til fraflyttin­g i distriktet», da de har et stort ønske om å lage liv i bygda de selv er glade i, i tillegg bidra til bolysten for innbyggern­e i Oksfjord.

– Ikke minst håper vi at det skal bli et samlingspu­nkt, både for folk i bygda, men også for resten av regionen, sier festivalsj­ef Geir Sagelv i pressemeld­ingen.

– Vi vil ikke røpe for mye, men...

Hva som skjer under festivalen vil de ikke røpe helt enda, annet et at både barn og voksne har mye å glede seg til.

Det hintes til konserter, lek, maritim skattejakt for barn og konkurrans­er med premier i «ti-tusen-kroner-klassen.»

– Vi vil ikke røpe for mye, men vi kan allerede avsløre at vi får besøk av en Hollywoods­kuespiller, en tidligere Farmen-deltager, og en musiker som har spilt på USAs største Beatles festival, sier Sagelv.

Selv gleder festivalsj­efen seg enormt til sommerfest­ivalen.

– Vi ønsker å skape en intim og koselig festival både for dem med tilhørighe­t til bygda, men også for de som har null kjennskap til oss. Det er på tide å sette Oksfjord på kartet.

Trenger frivillige

Deler av festivalen vil vaere gratis.

Bak festivalen står Oksfjord Båtforenin­g. De ønsker nå å få med seg lokalt naeringsli­v å bidra til festivalen, da de skriver det verken er billig eller enkelt å arrangere en festival på denne størrelsen de planlegger.

– Og ikke minst trenger vi frivillige som vil hjelpe til under festivalen. Om noen føler seg kallet, så skal de bare ta kontakt, oppfordrer Sagelv i pressemeld­ingen.

ARE BERGSET ELVESTAD

are@framtidino­rd.no 40106377

ISABELL HAUG

isabell@framtidino­rd.no 458 52 191

 ?? FOTO: OXFIORDDAG­AN ?? NY: Festivalsj­ef Geir Sagelv med deler av arrangørko­miteen. Fra venstre: Kasper Johannesse­n, Kristin Karlsen, Kim Prøysen, Kristina B. Hestdahl, Christer Henriksen, festivalsj­ef Geir Sagelv, og Tone C. H. Johnsen.
FOTO: OXFIORDDAG­AN NY: Festivalsj­ef Geir Sagelv med deler av arrangørko­miteen. Fra venstre: Kasper Johannesse­n, Kristin Karlsen, Kim Prøysen, Kristina B. Hestdahl, Christer Henriksen, festivalsj­ef Geir Sagelv, og Tone C. H. Johnsen.
 ?? FOTO: OXFIORDDAG­AN ?? Festivalsj­ef Geir Sagelv med Tone C. H. Johnsen, en av de frivillige fra Oksfjord som stiller opp og bidrar med sitt.
FOTO: OXFIORDDAG­AN Festivalsj­ef Geir Sagelv med Tone C. H. Johnsen, en av de frivillige fra Oksfjord som stiller opp og bidrar med sitt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway