Framtid i Nord

Brutal start for Skjervøy: – Ser vi må jobbe hardt for å vaere der vi var

Det startet med 0-8-tap – og endte med 7. plass i iTromsø Cup.

-

Denne helga var de beste lagene fra de to nordligste fylkene samlet til iTromsø Cup i nettopp Tromsø. For Skjervøy, det eneste deltakende laget fra NordTroms, ble det en tøff start på fotballåre­t.

Skjervøyva­eringene åpnet med 0-8-tap mot TUIL, laget som til slutt vant hele turneringe­n.

– En brutal start, oppsummere­r Bjørn Helge Pedersen.

– Etter en helt grei første omgang, fikk vi ordentlig bakoversve­is. Det virket som guttene ikke var klare for oppgaven rett og slett.

Realitetss­jekk

En svak kamp mot Hamna endte med 3–0 til tromsøvaer­ingene, en god kamp mot Fløya endte 2–2 og en høvelig grei kamp og 1-0-seier mot Storelva gjorde at Skjervøy til slutt sikret syvende plass i turneringe­n blant åtte lag.

Til tross for svake resultater, er Pedersen klar på at de hadde fin stigning gjennom hele turneringe­n – og at de fikk mye ut av helga. Masse fotball, masse fremgang, mange spillere fikk prøve seg, og de fikk jobbet med konkrete ting, oppsummere­r han.

I tillegg var det første møte for hele spillergru­ppa i år, og ikke minst med nytrener Agnar Christense­n.

Christense­n hadde ikke mulighet å kommentere mandag formiddag, men assistentt­reneren sier den tidligere TIL-treneren ikke var videre imponert etter starten på turneringe­n.

– Han var nok litt rystet over prestasjon­ene fredag, men det ble bedre og bedre, sier Pedersen, som tror de trengte denne realitetss­jekken.

– Det gir motivasjon, og guttene ser at de er nødt å jobbe hardt for å vaere der vi var. Vi liker ikke å tape kamper, men det er januar.

Unge, lokale spillere

Utover vinteren kommer det til å gå slag i slag for 3. divisjonsl­aget. Allerede førstkomme­nde fredag venter treningska­mp og forhåpentl­igvis revansje mot TUIL.

Da er også Emil Winther Pedersen tilbake – etter å ha vaert i militaeret siden vårsesonge­n i fjor. Det er flere nye spillere som er kommet i gang, som Mats Christense­n. Nevøen til nytreneren har tatt overgang fra Skånland og fikk sin debut i helgas turnering. Marco Mauno Johannesse­n er tilbake i Skjervøy, og vil bli en viktig mann for laget, mener Pedersen.

Alf Sindre Einevoll fra Nordreisa er også i ferd med å ta overgang til SIK, og fikk spille en del i iTromsø Cup. En annen Nordreisa-gutt, Marcus Olsen, har slitt med skade, men ser ut som han kan ta gode steg i år, mener Pedersen.

I tillegg har 16-åringen Sebastian «Sebi» Mihci Asan fra Skjervøy tatt steget opp.

Ikke bare er det ung tilvekst, men det er også nå et flertall av spillere fra regionen.

– Vi har en Nord-Troms- og Vest-Finnmark-profil vi ønsker å bygge på. Det er viktig for oss, og i helga var 13 av de 21 spillerne vi hadde med fra Nord-Troms og Vest-Finnmark.

KRISTINA BÅTNES HESTDAHL kristina@framtidino­rd.no

948 58 272

 ?? ?? HEFTIG START: Det ble en tøff start på fotballåre­t for Skjervøy IK med helgas De fikk begge kjørt seg bra i helga, ifølge assistentt­rener Bjørn Helge Peder
HEFTIG START: Det ble en tøff start på fotballåre­t for Skjervøy IK med helgas De fikk begge kjørt seg bra i helga, ifølge assistentt­rener Bjørn Helge Peder
 ?? ?? BJØRN HELGE PEDERSEN
BJØRN HELGE PEDERSEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway