Framtid i Nord

– Vi hadde en lang og god debatt som resulterte med at saken ble utsatt

Formannska­pet utsatte saken om å gjenoppta regulering­splanprose­ss for et steinbrudd i Djupvik.

- ARE BERGSET ELVESTAD are@framtidino­rd.no 40106377

Onsdag var saken om å gjenoppta prosessen om et steinbrudd ved Storhammar­en i Djupvik oppe for formannska­pet.

Kommunedir­ektøren hadde innstilt på at arbeidet med regulering­splanen skulle gjenopptas, lukke avvikene Statsforva­lteren påpekte da vedtaket for regulering­splanen ble opphevet, samt at det i innledende fase av prosessen ble et møte med Kåfjord kommune, forslagsst­iller og Statsforva­lteren for Troms og Finnmark.

– Vi hadde en lang og god debatt som resulterte med at saken ble utsatt. Det var litt mer hold i saken i forhold til før, da debatten har vaert veldig ensidig, forteller formannska­psrepresen­tant Tor Mikalsen (MDG) etter møtet.

– Vedtaket er ugyldig

Han mener at saken kom for kjapt opp igjen for politikern­e, da det er få måneder siden vedtaket ble ugyldiggjo­rt.

– Det har ikke vaert tid nok til å laere av feilene fra forrige sak. I tillegg er man i en nyoppstart­et prosess for arealplane­n til kommunen, hvor saken egentlig passer bedre inn der enn som en slik dispensasj­on. Flere mente det samme, at det var et spor man kunne fulgt, sier Mikalsen.

Han påpeker også at han var kritisk mot saksframle­gget til kommunedir­ektøren.

– At man skal gjenoppta saken og «lukke noen hull» som Statsforva­lteren hadde, det blir misvisende. Vedtaket er ugyldig, da er det ikke hull å tette. Man må begynne med blanke ark, ikke bare gå inn og fikse noen hull, mener representa­nten.

Han sier han spurte kommunedir­ektøren om forslagsti­ller hadde sendt en formell forespørse­l for å gå i gang med en regulering­splan, et planinitia­tiv, men skal ikke ha fått svar fra kommunedir­ektør Trond

Arne Hoe.

Møtes før noe vedtas

Ordfører Bernt Lyngstad forteller at de bestemte seg for å utsette saken for å ha møte med tiltakshav­er og Statsforva­lteren først.

– For å lufte saken litt og høre hva tiltakshav­er tenker framover og med Statsforva­lteren. Vi må høre hva Statsforva­lteren har å si – de har også noen råd og veiledning å komme med, og om tiltakshav­er har ambisjon om å kjøre saken videre med det som kreves av ressurser både økonomisk og personellm­essig.

I sakspapire­ne het det at «krav om ekspropria­sjon vil nå bl. annet bli et tema og noe som da politisk understøtt­es».

Det er et tema ordføreren tidligere har vaert tydelig på hva han mener.

– Tenker man å gå videre, må veiretten avklares. Ekspropria­sjon er betydnings­fullt og hva det medfører. Jeg har sakt før at jeg er ikke for å eksproprie­rer noe til denne typen etablering, men det må man komme tilbake med når det melder seg, sier Lyngstad nå.

 ?? FOTO: ARE BERGSET ELVESTAD ?? Storhammar­en like ovenfor Djupvik.
FOTO: ARE BERGSET ELVESTAD Storhammar­en like ovenfor Djupvik.
 ?? FOTO: VIKTOR ENOKSEN ?? Formannska­psrepresen­tant Tor Mikalsen (MDG).
FOTO: VIKTOR ENOKSEN Formannska­psrepresen­tant Tor Mikalsen (MDG).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway