Framtid i Nord

Mathias, Jakob tar over Nordr er kjempemoti

- KRISTINA BÅTNES HESTDAHL

Det nye trenerteam­et i Nordreisa IL er på plass.

Forrige helg åpnet Nordreisa fotballåre­t med en skikkelig «kick-off» i Bardufoss. Over 30 spillere var samlet til samling, som ble avsluttet med treningska­mp mot Senja på søndag.

– Det var nok mange tunge bein på den treningska­mpen. Fint at vi bare er i januar, vi har enda mange økter vi kan trene oss opp på, sier Jakob Mikalsen.

Han har tatt over som hovedtrene­r for Nordreisa etter Tor Martin Mienna. Tromsøvaer­ingen flytter til Nordreisa til sommeren sammen med kone og barn, og nettopp det hadde fotballgru­ppa fått nyss i.

Prosjektet han fikk tilbud om å vaere med på var et han ikke kunne takke nei til.

Solid team

Mikalsen har vaert trener og en del av suksesshis­torien til Hamna – laget som rykket opp fra 5. divisjon i 2021 og fulgte opp med å vinne 4. divisjon året etter.

Nå skal han lede Nordreisa sammen med reisavaeri­ngene Mathias Kaspersen og Jørgen Johansen.

– Jørgen har jeg hatt mye å gjøre med i Hamna. Han er i tillegg søskenbarn­et til kona mi, så vi kjenner hverandre godt og har en veldig god relasjon. Han har god erfaring, er skolert i NTG og har spilt mange kamper i 3. divisjon.

Det samme har Mathias Kaspersen, som de siste årene har vaert en viktig spiller i Skjervøy.

– Jeg vet at han er veldig motivert til å bidra rundt A-laget i Nordreisa.

Både Johansen og Kaspersen skal, i tillegg til å vaere assistentt­renere, spille selv – mens Mikalsen har det administra­tive ansvaret på sidelinja.

– Det er den løsninga vi har landet på, sier han.

Stort løft

Nordreisa stiller i år med to lag – ett i fjerde divsjon, og ett nytt b-lag i 6. divisjon, der ungguttene får et bedre tilbud.

Hele gruppa vil frem til sesongstar­t ha samlingsba­sert oppkjøring, forteller nytreneren.

– Vi fikk en god både sosial og sportslig pakke på Bardufoss i helga, sier Mikalsen, men presiserer at så snart fotballhal­len står klar, vil samlingene foregå hjemme i Nordreisa.

Hallen kommer til å vaere et kjempeløft, fastslår han.

– Det er noe vi gleder oss veldig til. Nordreisa er kjent for å ha mye publikum på kamp, men vi håper det blir enda flere nå. Det blir enda mer stas med ny fotballhal­l, og forhåpentl­igvis et godt fotballag.

– Kjempemoti­verte

Nordreisa rykket opp fra 5. divisjon i 2022, og møtte tøff motstand i TiTo-serien i fjor. Ikke før i siste serierunde kunne de svarte og hvite puste lettet ut, da det ble klart at de beholdt plassen.

Mikalsen håper de unngår nedrykksst­riden i år.

– Vi går ikke for opprykk. I år fokuserer vi egentlig bare på å få satt gruppa, få i gang et stabilt opplegg. Å unngå nedrykk blir første prioritet, så får vi ta det derfra.

De har et ungt lag, påpeker han, med noen voksne som bidrar med rutine.

– Det er utvikling som er fokuset i år, så får vi heller snakke neste år om hva det kan bli til.

Mikalsen er klar på at både han og assistentt­renerene er veldig motiverte.

– Og det er spillerne også. Det virker som det er ny giv, og sammen skal vi løfte oss opp og prøve å unngå nedrykkska­mp.

kristina@framtidino­rd.no 948 58 272

 ?? FOTO: NORDREISA IL ?? NYTT TRENERTEAM: Jakob Mikalsen (midten) er ny hovedtrene­r for Nordreisa IL. Med seg har han assistentt­renere Mathias Kaspersen (til venstre) og Jørgen Johansen.
FOTO: NORDREISA IL NYTT TRENERTEAM: Jakob Mikalsen (midten) er ny hovedtrene­r for Nordreisa IL. Med seg har han assistentt­renere Mathias Kaspersen (til venstre) og Jørgen Johansen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway