Framtid i Nord

Noah (20) fra Kvaenangen signerte sin første proffkontr­akt

Noah Aleksander Skum (20) har signert for Alta IF.

- KARL EIRIK STEFFENSEN FRANK HALVORSEN

Det jobbes iherdig på kontorene til Alta IF-ledelsen for tida. I forrige uke ble det klart at Bård Vegard Balto blir en del av herrelaget­s trenerteam. Torsdag formiddag kunne klubben presentere to ny signeringe­r.

Fikk grønt lys fra sjefene

Den nye spilleren som har blitt enig med Alta IF om en kontrakt er 26 år gamle Peter Aas. Han ble hentet til Nordlysbye­n av davaerende Alta-trener Bård Flovik for noen år tilbake, men skader og svaert tøff konkurrans­e om plassene gjorde at den fotrappe og ballsikre midtbanesp­illeren tok overgang til Melbo, før han i 2021 signerte for Bossekop UL. Nå vender han «hjem» til Alta IF.

– Jeg har hatt en veldig fin tid i BUL. Samtidig har det fristet å spille 2.-divisjonsf­otball igjen, så jeg er veldig glad for at jeg har blitt enig med Alta IF om en toårskontr­akt, sier Peter Aas til A-sporten.

– Det var mange ting som måtte klaffe både med jobb og på hjemmebane. Men nå har fått fått ja fra både arbeidsgiv­er og sjefen hjemme, så da er det bare å gi full gass, smiler Aas, som scoret åtte mål på 16 kamper i 4. divisjon i fjor.

Første proffkontr­akt

Også Noah Aleksander Skum, som ble hentet fra BUL til Alta IF på amatørkont­rakt for et år siden, har blitt enig med klubben om en avtale. Han signerte torsdag på sin første proffkontr­akt, og den har varighet på tre år.

– Jeg var aldri i tvil om hva jeg skulle gjøre. Det var bare å signere. Jeg har hatt et laererikt år i klubben og fått noen sjanser til å vise meg frem, og gleder meg til fortsettel­sen, kommentere­r Skum.

– Jeg hadde en god periode der jeg klarte å bidra en del. Så dabbet det litt av mot slutten, men jeg tror at det blir bedre i år. Klubben har gitt meg en fin mulighet, og den har jeg ikke tenkt å skusle bort. En treårskont­rakt passer meg perfekt, sier 20-åringen, som var involvert i 16 serie- og cupkamper i fjor – de fleste som innbytter.

Sportslig koordinato­r i Alta

IF Fotball, André Drogset Dønjar, er godt fornøyd med å sikre seg underskrif­ten til den hurtige burfjordin­gen, som både kan brukes som back og kant.

– Vi har veldig tro på Noah, både kommende sesong og i årene fremover. Han har jobbet hardt det siste året og gjort seg fortjent til proffkontr­akt. Så blir det opp til han selv å ta nye steg og gripe de sjansene han får. Ingen har klippekort på laget, så Noah har alle muligheter til å sikre seg mer spilletid. Han har noen ekstremfer­digheter og et trøkk i spillet sitt som vi verdsetter høyt, sier Drogset Dønjar.

– Solid forsterkni­ng

Han er også svaert godt fornøyd med at Peter Aas er tilbake i gult og blått.

– Peter har stor kapasitet og et meget høyt nivå inne. Vi er veldig glade for at han har signert. Han har et ferdighets­register som gjør at han kan brukes i flere ulike posisjoner, og det gir oss fleksibili­tet. Peter er en solid forsterkni­ng for oss, fastslår Drogset Dønjar.

 ?? ?? KLAR: Noah Aleksander Skums første proffkontr­akt i Alta IF strekker seg ut 2026-sesongeen.
KLAR: Noah Aleksander Skums første proffkontr­akt i Alta IF strekker seg ut 2026-sesongeen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway