Framtid i Nord

Skal ta imot rundt 150 løpere til KM på Skjervøy

Jørn Larsen gleder seg til en ordentlig skihappeni­ng på Skjervøy lørdag.

- Torbjorn@framtidino­rd.no

Da skal nemlig Skjervøy IK arrangere KM på ski i fristil i løypene på Skjervøy. Jørn Larsen i SIK ski og skiskyting sier han regner med opp mot 150 deltagere lørdag.

– Ja, per tirsdags ettermidda­g er det 76 påmeldte og normalt bruke det å komme mange til inn mot påmeldings­fristen. Så det blir bra med løpere i år, sier Larsen.

Han sier at det er ti år siden sist Skjervøy hadde KM på ski.

– Vi fikk oss en liten gjennomkjø­ring på et kretsrenn i fjor. Da bestemte vi oss for å prøve oss på et KM. Og det fikk vi tildelt, sier Larsen.

Tilbud for alle

Han påpeker at det er mange som er i sving for å få arrangemen­tet i havn.

– Det er et stort arrangemen­t, men vi er heldige og priviliger­te som har engasjerte folk, som stiller opp år etter år. Alt fra løypekjøri­ng til tidtaking er det behov for hjelp til, og også folk som ikke nødvendig har egne unger som går på ski lenger stiller opp og har lyst å vaere med, sier Larsen.

Kretsmeste­rskapene er for aldersgrup­pen 12 år og oppover. Men Larsen er klar på at det blir konkurrans­er og tilbud også for de som er yngre enn det.

– Vi mener det er viktig at det er et tilbud til alle, når familiene alt er på Skjervøy. Derfor arrangerer vi kretsrenn for 11-åringene og sonerenn for aldersgrup­pen 8–10 år. Og ikke nok med det: Vi har også et bamserenn for de som er under åtte år. Der regner vi med at det kommer 25–30 barn, sier

Larsen.

Blå grader

De eldste skal gå 10 kilometer (2 x 5) mens de andre distansene er fra 1–5 kilometer. Larsen lot seg en stakket stund bekymre av vaermeldin­gen, men mener nå å ha fått gode signaler fra meteorolog­isk hold.

– Vi har ikke mer snø enn vi trenger, så jeg bekymret meg litt for at mildvaeret skulle fortsette inn i helga. Men nå ser det ut som vi får et par minus likevel. Det er bra, sier Larsen, som sier det blir full rulle på stadion fra tidlig på morgenen.

– Vi prøver å ha en sosial profil på arrangemen­tet også. Vi tilbyr skoleovern­atting til klubbene og vi kjører også en en felles pizzabuffé der alle kan komme og spise. Det blir også tilbud om svømming på ettermidda­gen, sier Larsen. TORBJØRN O. KARLSEN

 ?? FOTO: PER ARVID PEDERSEN OG TORBJØRN O. KARLSEN ?? KLAR FOR KM: Jørn Larsen i Skjervøy IK ski og skiskyting skal ha mye folk i løypene på Skjervøy lørdag.
FOTO: PER ARVID PEDERSEN OG TORBJØRN O. KARLSEN KLAR FOR KM: Jørn Larsen i Skjervøy IK ski og skiskyting skal ha mye folk i løypene på Skjervøy lørdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway