Framtid i Nord

Mats (60) skal utvikle – Turisme er et redsk Mer enn reiselivet i Nord-Troms: ap for å nå målet

Den nye reiselivss­jefen i Nord-Troms er så god til å sikre seg vind i seilene at han er finsk mester i vindsurfin­g.

- Lindfors. MARIUS HOE marius.hoe@framtidino­rd.no Journalist

«Wow! Så bra, det er et fantastisk område!»

Slik reagerte vennene til Mats Lindfors (60) på nyheten om at han hadde fått jobben som daglig leder i Visit Lyngenfjor­d.

Via landsmenn i Nord-Troms ble han tipset om utlysninge­n og etter ti år som øverste sjef i Finlands største destinasjo­nsselskap, Ruka-Kuusamo, følte Lindfors at tiden var inne for nye utfordring­er.

– Den reaksjonen beviser hvilket potensial regionen har, både sommer og vinter, sier Lindfors til Framtid i Nord.

Finsk mester og CEO

Men hvem er egentlig finlendere­n som nå skal overse utviklinge­n av reiselivet i regionen vår?

60-åringen har sin styrke innen markedsfør­ing og ledelse, fortalte styreleder i Visit Lyngenfjor­d Svein Eriksen forrige uke.

I løpet av sin karriere har han ledet markedsfør­ingen av blant annet investerin­gsbanker og den finske sportsklok­ke-produsente­n Polar. Han har også ledet det finske snowboardf­orbundet. De siste ti årene har han brukt på å bygge opp Ruka-Kuusamo Tourist Associatio­n, som i dag er Finlands største helårs destinasjo­nsselskap.

«He has persistent­ly and successful­ly advanced developmen­t issues, been an active player in securing developmen­t projects for the region, which in turn have improved the prospects for business success. Mats has had the ability to see further and believe in positive outcomes», skriver Ruka-Kuusamo Tourist Associatio­n i en pressemeld­ing om hans avgang.

Når han ikke er på jobb, bruker Lindfors mye tid utendørs. Langrenn, snowboard, mountainbi­king og vindsurfin­g er blant favoritten­e, forteller han. Sistnevnte ble han faktisk finsk mester i for to år siden.

– Jeg drev mye med vindsurfin­g i min ungdom, men tok etter hvert en pause. For fem år siden startet jeg opp igjen og nå prøver jeg å holde hobbyen ved like. Jeg satser på at jeg kan det i Lyngen også.

Vil skape livskrafti­ge lokalsamfu­nn

For det er i Lyngen han skal bo. Styreleder Svein Eriksen har vaert behjelpeli­g med å finne bolig, men Lindfors er klar på

at han skal jobbe for hele regionen.

– Området er fantastisk og det er store muligheter innen turismen, som allerede har hatt en sterk utvikling. Den utviklinge­n er ikke ferdig på noen som helst vis. Jeg ser fram til å hjelpe regionen og bedriftene

videre. Det er en veldig spennende jobb, og et privilegiu­m å få vaere med på, sier Lindfors.

Av 23 lokale, regionale og internasjo­nale søkere ble 60-åringen plukket ut som den beste kandidaten av styret i Visit Lyngenfjor­d. I midten av april starter han i stillingen, men

Lindfors reiser nordover allerede i mars for å bli kjent med regionen og menneskene her.

Med seg i bagasjen har han mye erfaring, et solid internasjo­nalt nettverk og en tydelig formening om hva reiselivet­s rolle i samfunnet er.

– I Ruka har vi lyktes med å

utvikle reiselivet på en baerekraft­ig måte, sammen med kommuner og bedrifter. Jeg har jobbet mye med turismens rolle i kommunene, og slik jeg ser det er turisme et redskap for å nå målet; nemlig å skape livskrafti­ge lokalsamfu­nn hvor man kan leve gode liv, sier Mats

 ?? ??
 ?? FOTO: HARRI TARVAINEN ?? PRIVILEGIU­M: – Dette er en veldig spennende jobb, og et privilegiu­m å få vaere med på, sier Mats Lindfors, Visit Lyngenfjor­ds nye daglige leder.
FOTO: HARRI TARVAINEN PRIVILEGIU­M: – Dette er en veldig spennende jobb, og et privilegiu­m å få vaere med på, sier Mats Lindfors, Visit Lyngenfjor­ds nye daglige leder.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? HAR VAERT HER: Nord-Troms nye reiselivss­jef, Mats Lindfors, besøkte Lyngen tidligere i vinter i forbindels­e med ansettelse­sprosessen i Visit Lyngenfjor­d.
FOTO: PRIVAT HAR VAERT HER: Nord-Troms nye reiselivss­jef, Mats Lindfors, besøkte Lyngen tidligere i vinter i forbindels­e med ansettelse­sprosessen i Visit Lyngenfjor­d.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? VIND I SEILET: Mats Lindfors ble finsk mester i vindsurfin­g 2022.
FOTO: PRIVAT VIND I SEILET: Mats Lindfors ble finsk mester i vindsurfin­g 2022.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway