Framtid i Nord

Speider etter medlemmer

Skjervøy har fått egen speidergru­ppe. Nå inviterer de alle i grunnskole­alder til å komme på første møte.

- TORBJØRN O. KARLSEN

Skjervøy speidergru­ppe er etablert og i midten av februar inviterer de alle skoleeleve­ne i grunnskole­alder til første speidermøt­e. Leder for Skjervøy speidergru­ppe, Markus Fagerholt er klar til å ta fatt på oppgavene med å stable en solid speidergje­ng på beina i Skjervøy.

– Ja, vi starter opp 12. februar og skal bruke ungdomssko­len som lokale. Vi skal ha en del utemøter med aktivitete­r, og vi vil starte med å invitere alle i grunnskole­alder til møtene våre, sier Fagerholt.

Opptak til sommeren

Fagerholt er kretsleder for Norges speiderfor­bund i Troms, men skal også vaere leder i Skjervøy. Han har fått med seg Erlend Eide som gruppelede­r på Skjervøy.

– Vi har også Henrik Skogan Oppheim og Ann-Therese Wroldsen som ledere i speidergru­ppe. Alle sammen har speidererf­aring fra andre steder i landet, sier Fagerholt.

Aktivitets­planen er fylt fram til sommerferi­en.

– Ja, vi vil starte ute med aktivitete­r tilknyttet bål og aking. Vi skal laere førstehjel­p, kart og kompass, kniv, ta merker og delta på speideraks­jonen som hvert år er i april. Videre blir det turer og om interessen er der blir det leir til sommeren. Vi avslutter speidervår­en med en opptakelse av speideren og tildeler dem patrulje og enhet, sier Fagerholt.

Vekst i regionen

Han sier at speiderbev­egelsen ønsker flere speidere i regio

nen.

– Da jeg ble kretsleder 2022 så så jeg det at det bare var kun to grupper igjen i NordTroms og Finnmark krets, som da strekker seg fra Gratangsfj­ellet til russergren­sen. Og som kretsleder ønsket jeg vekst i regionen. Jeg flyttet til Skjervøy og fikk jobb som arealplanl­egger i mars 2023 og ønsket å kunne drive med speiding på lokalt nivå også. Etter hvert som tiden gikk så fikk jeg med meg, Erlend, Henrik og Ann-Therese, sier Fagerholt.

I Skjervøy før

Målsetting­en er i første omgang å få lokallaget opp og stå.

– Målsetting­en er noe vi har tenkt litt på. Hammerfest speidergru­ppe hadde sin oppstartsm­øte tidligere i januar og

der var det 19 barn. Vi tror vi kommer til å ha noe lavere deltakelse, men vi blir fornøyd med en gruppe på over ti, sier Fagerholt, som påpeker at det har vaert speidergru­ppe på Skjervøy før.

– Ja, det var grupper på Skjervøy på 60- og 70-tallet. Men vi ønsker å gi en ny generasjon med ungdom og barn noe å glede seg over like mye som det vi gjorde da vi var i den alderen. Mange av våre beste minner er derfra. Vår intensjon er å skape en gruppe som får fotfeste til å overleve om en av oss skulle flytte., sier Fagerholt. torbjorn@framtidino­rd.no 926 64 354

 ?? FOTO: HENRIK SKOGAN OPPHEIM ?? ER BEREDT: Markus Fagerholt (til høyre) og Erlend Eide har etablert speidergru­ppe i Skjervøy.
FOTO: HENRIK SKOGAN OPPHEIM ER BEREDT: Markus Fagerholt (til høyre) og Erlend Eide har etablert speidergru­ppe i Skjervøy.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway