Framtid i Nord

Arbeidet i brannstasj­onen har startet opp igjen

Etter konkursen i hovedentre­prenøren Tecto har det vaert stillstand i den halvferdig­e brannstasj­onen på Skjervøy. Men nå er arbeidet tatt opp igjen.

- TORBJØRN O. KARLSEN

Det bekrefter prosjektle­der Einar Lauritzen i Skjervøy kommune til Framtid i Nord mandag.

– Ja, alle de største underlever­andørene til Tecto har fått fornyet tillit og er nå i gang med å ferdigstil­le brannstasj­onen, sier Lauritzen.

Byggeprosj­ektet har ligget brakk siden bomben gikk 4. desember om at hovedentre­prenør Tecto Entrerenør AS var konkurs. Men man har hele tiden hatt som mål å komme i gang igjen så fort som mulig. Og nå kan man begynne å se fremover mot en ferdigstil­lelse av bygget, som i tillegg til brannstasj­on også skal huse anleggssek­sjonen til Skjervøy kommune.

De største med

Han sier at de fleste av underlever­andørene som har vaert involvert i leveranser til bygget er med videre.

– Så er det noen små som faller ut, men vi må prøve å bruke videre de som har lidd størst tap til bostyret, sier Lauritzen.

I alt er det levert inn 182 krav til boet etter Tecto-konkursen, blant annet fra Skjervøy-bedrifter som Nord-Troms Glass, Rørlegger Helgesen og Robertsen & Slotnes.

Milliontap

Lauritzen legger ikke skjul på at kommunen har gått på et økonomisk tap der syvsifrede beløp har gått i sluket i forbindels­e med konkursen i Alta-bedriften Tecto Entreprenø­r. Og selv om han ikke vil tallfeste det ennå, så er det snakk om flere millioner - som Nordlys meldte i forrige uke.

– Ja, det blir et tap for oss. Men nå skal vi få oversikten, skrive kontrakten­e og få alle avtaler på plass. Så skal vi rapportere til politikern­e i førstkomme­nde styremøte. Det er viktig og riktig at de får tallene først, før journalist­ene får dem, sier Einar Lauritzen.

I oversikten over innmeldte krav til boen ligger også Skjervøy kommune inne med 19,6 millioner. Det kravet skal ifølge opplysning­er kommunedir­ektør Cissel Samuelsen har gitt til Nordlys, blitt justert ned til cirka 10,5 millioner kroner. Knapt halvparten av det igjen skal Skjervøy få igjen på konkursfor­sikringen, men fortsatt står man igjen med et tap på rundt 5,6 millioner kroner ifølge avisen.

torbjorn@framtidino­rd.no 926 64 354

 ?? ?? ARBEIDET FORTSETTER: Etter knappe to måneder med stillstand, kan Skjervøy kommunes Einar Lauritzen konstatere at det er aktivitet i den halvferdig­e brannstasj­onen igjen. Foto: Torbjørn O. Karlsen
ARBEIDET FORTSETTER: Etter knappe to måneder med stillstand, kan Skjervøy kommunes Einar Lauritzen konstatere at det er aktivitet i den halvferdig­e brannstasj­onen igjen. Foto: Torbjørn O. Karlsen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway