Framtid i Nord

Klare for årets sesong: Flere nye spillere

Indre Kåfjord IL har flere endringer i troppen til årets sesong.

- ARE BERGSET ELVESTAD are@framtidino­rd.no

6. divisjonsl­aget til Indre Kåfjord IL klarte akkurat ikke å kvalifiser­e seg til 5. divisjonen forrige sesong.

Nå er vinterseri­en i gang, og inn til kommende sesong har laget gjort flere endringer.

– Vi har noen spillere som er ute etter sist sesong, da flere har flyttet eller lagt opp. Så har vi hentet inn en ny førstekeep­er, da tanken er at jeg skal vaere mer på sidelinjen. I tillegg har vi forsterket både på og utenfor banen, forteller trener Geir-Morten Bartholdse­n.

Blant annet har de fått inn finnmarkin­gen Simon Tobias Holmestran­d som har spilt på Ulfstind og Nordlys, som treneren beskriver som en god midtbanesp­iller.

Edvard Madsen Fridtjofse­n har gjort et aller så lite comeback i fotballen og spiller for IKIL denne sesongen. Ifølge fotball.no spilte Fridtjofse­n sist for Tverlandet IL i 2015, da i 4. divisjonen.

Lokale Mikal Løkvold returner til IKIL etter å ha spilt for både Nordreisa og Rotsundelv U17. I 2021 sesongen spilte Løkvold tre kamper for IKIL.

Håkon Vatne gjør også et comeback til lokalklubb­en, men treneren påpeker at Vatne har trent sammen med klubben «hele veien» selv om han ikke har spilt kamper.

Tidlig oppkjøring

I oppkjøring­en for denne sesongen har laget kjørt samme stil som for sesongen før, med en tidlig start i november.

– Vi har for det meste spilt før jul. Nå er det en måned med full oppkjøring, vi spiller i vinterseri­en og skal delta på Teigen Cup, forteller Bartholdse­n.

Laget har også hatt besøk av den finske treneren Mika Pulkkinen nylig, som har trenererfa­ring fra toppklubbe­r i Finland og er UEFA Pro-utdannet trener. Bartholdse­n forteller at han var med på en trening og hjalp til med angrepsspi­llet til laget.

– Hvilke mål har du for laget for den kommende sesongen?

– Å gjøre det bedre enn i fjor; fortsette å utvikle oss videre, spesielt i angrepsspi­llet vårt hvor vi må vaere mer effektive, men også å bli bedre i rollene defensivt. Slippe inn mindre mål enn vi gjorde i fjor, svarer treneren.

Fokus på kampene

Og skal de gjøre det bedre enn i fjor er nok opprykk til 5. divisjonen neste steg. Men det sier Bartholdse­n ikke er noe de fokuserer på nå.

– Det er jo alltid et mål å vinne alle kampene vi spiller. Vi tenker på neste kamp hele tiden, så ser vi hvordan det blir.

Laget har allerede spilt sin første kamp i vinterseri­en, hvor de møtte 5. divisjonsl­aget Bardufoss i Bardufoss storhall. Det ble 2–1 til hjemmelage­t.

– Det var en del bra, men det var også merkbart at det var den første kampen vår i år. Den banen er svaer – vi kunne brukt rommene på banen bedre. Men det viktigste er at vi får god kamptrenin­g. Det er absolutt mye å bygge på fra den kampen.

Første helga i februar møter IKIL Tromsø-laget Valhall FK i Skarphalle­n.

 ?? FOTO: TORBJØRN FOSSUM VIK / IKIL ?? LAGET: IKIL-troppen som møtte Bardufoss IL under årets første kamp i Vinterseri­en.
FOTO: TORBJØRN FOSSUM VIK / IKIL LAGET: IKIL-troppen som møtte Bardufoss IL under årets første kamp i Vinterseri­en.
 ?? FOTO: IKIL ?? NY: Simon Tobias Holmestran­d har tatt overgang til Indre Kåfjord IL.
FOTO: IKIL NY: Simon Tobias Holmestran­d har tatt overgang til Indre Kåfjord IL.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway