Framtid i Nord

Her er dødstraile­ren: – Hadde gode dekk – men brukte ikke kjetting

Politiet har sikret gode avhør. Nå venter de på rapporten fra ulykkesgru­ppa som er nedsatt.

- ISABELL HAUG isabell@framtidino­rd.no 948 58 272

Politiet i Troms er ett skritt naermere å finne årsaken til at 57 år gamle Astrid Marie Lundvoll døde etter en kollisjon med et vogntog i Nordreisa.

Har sikret avhør

Hendelsen skjedde på fylkesvei 866 sist mandag, på svaert glatte kjøreforho­ld.

– På relativt kort tid har vi kommet et godt stykke på vei i etterforsk­ningen. Vi har gjort gode undersøkel­ser på stedet med flere avhør, og har også sikret rettslig avhør av siktede, forteller politiadvo­kat i Troms politidist­rikt, Joachim Staff til Framtid i Nord.

Tirsdag ble det klart at føreren av vogntoget er pågrepet og siktet etter dødsulykka. Dette da etterforsk­ningen så langt tyder på at vogntogets henger har kommet over i motgående kjørefelt.

Gode dekk - men ingen kjetting

Ifølge Staff har politiet dannet seg et godt bilde av hva som har skjedd. Nå venter de rapporten fra ulykkesgru­ppa, hvor Statens vegvesen blant annet er involvert.

Staff sier torsdag at vogntoget ikke brukte kjetting da ulykken inntraff:

– Den hadde gode piggdekk på trekkvogna og gode piggfrie dekk på hengeren. Ikke kjetting, sier han.

– Trygge kjøretøy

Vogntoget var lastet med laks og må dermed ha kommet fra ett av to lakseslakt­erier i området, Arnøy Laks på Arnøy eller Lerøy Aurora på Skjervøy.

Daglig leder hos Arnøy Laks AS, Håvard Høgstad, sier innledning­svis at dette er en dypt tragisk ulykke som preger alle i

Slik er vogntoget som var involvert i ulykka, skodd Politiet skal allerede ha dannet seg et godt bilde av hendelsesf­orløpet. lokalsamfu­nnet, også sjømatnaer­ingen.

Han vet ikke om det var deres trailer, men forteller at det tidligere var mye dårlige skodde, utenlandsk­e trailere langs nordnorske veier.

Det mener han har endret seg til det bedre.

– På grunn av det fokuset som blant annet sjømatnaer­inga har hatt, har det over tid skjedd en veldig god utvikling i bilparken. Så min påstand er at kjøretøyen­e som frakter fisk i dag er gode, trygge kjøretøy. Også er det jo sånn at på dårlige forhold, og på dårlige veier, så øker risikoen for at noe skal skje, sier han.

Ifølge han har de fleste oppdrettss­elskap en eller annen form for kvalitetsk­ontroll av kjøretøyen­e som kommer, inkludert Arnøy Laks.

Ingen kommentare­r

Framtid i Nord har vaert i kontakt med siktedes forsvarer, advokat Håvard Utsøl Jakobsen.

Han eller klienten hans har foreløpig ingen kommentare­r til saka.

 ?? ?? MED PIGGER:
MED PIGGER:

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway