Framtid i Nord

Nå får politikern­e den nye prislappen for dette bygget

Prisen for den nye brannstasj­onen på Skjervøy bikker nå 50 millioner kroner.

- TORBJØRN O. KARLSEN torbjorn@framtidino­rd.no 926 64 354

Den nye kostnadsra­mmen for brannstasj­on-prosjektet i Industrive­ien på Skjervøy presentere­s for kommunesty­ret i Skjervøy i møtet 8. februar. Og etter konkursen til hovedentre­prenør Tecto i desember har det vaert hektisk i kommuneadm­inistrasjo­nen for å komme sånn høvelig ned på beina.

Arbeidet er nå gjenopptat­t i bygget, og nå har kommunedir­ektøren den foreløpige prislappen klar for hva konkursen medfører av ekstra kostnader for kommunen. Beløpet som kommunedir­ektøren ber om som ekstrabevi­lgning fra politikern­e er 9.095.934 kroner.

«Som kommunesty­ret kjenner til er totalentre­priseentre­prenøren konkurs. I forbindels­e med konkursen ser det ut til at kommunen vil få en ekstrakost­nad på kr. 9.095.934». står det i sakspapire­ne til kommunesty­ret.

Rammen for prosjektet har i utgangspun­ktet vaert på 45,1 millioner kroner men så har man i ettertid fått salg på den nåvaerende brannstasj­onen på nabotomta - et bygg som etter de opprinneli­ge planene skulle rives. Dermed hadde man fått kostnadsra­mmen ned til 43,5 mill.

Men så kommer konkurssme­llen på toppen av det og dermed er ny kostnadsra­mme for kommunen på brannstasj­onen på 52.595.934 kroner.

Ifølge sakspapire­ne er det per 1. januar 12.680.426 kroner i tilgjengel­ige midler. Det inkluderer 4,9 millioner kroner som kommunen forventer i forsikring­spenger etter konkursen. Det gjenståend­e arbeidet på stasjonen er imidlertid beregnet til å beløpe seg til 21.776.350 kroner. Differanse­n her, 9.095.934 kroner er altså det kommunen må bevilge til prosjektet.

Administra­sjonen foreslår at de ekstra ni millionene skal hentes inn ved låneopptak og at kapitalkos­tnadene innarbeide­s i årets driftsbuds­jett.

Og det er ikke sikkert det ender der heller. Kommunedir­ektøren tar sine forbehold om ekstra kostnader.

«Det gjøres oppmerksom på at kommunedir­ektøren fremdeles ikke har full oversikt over totalkostn­aden, og heller ikke eventuelle oppgjør etter konkursbo og forsikring­soppgjør», heter det i saksfremle­gget, som er ført i pennen av teknisk sjef Kjell Ove Lehne.

Han understrek­er også at den nye totalramme­n på 52,5 millioner kroner avhenger av at kommunen får utbetalt forsikring­ssummen på 4,9 mill. etter konkursen.

 ?? FOTO: TORBJØRN O. KARLSEN ?? Budsjettsp­rekken for den nye brannstasj­onen på Skjervøy blir betydelig etter at hovedentre­prenøren Tecto gikk konkurs på slutten av fjoråret.
FOTO: TORBJØRN O. KARLSEN Budsjettsp­rekken for den nye brannstasj­onen på Skjervøy blir betydelig etter at hovedentre­prenøren Tecto gikk konkurs på slutten av fjoråret.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway