Framtid i Nord

«Ingunn» må få herjet fra seg - så roer det seg

Restene av «Ingunn» slo innover Nord-Troms torsdag med kraftige vindkast og mye snø.

- MARIUS HOE marius.hoe@framtidino­rd.no Journalist KJETIL M. SKOG kjetil@framtidino­rd.no 901 97 329

– Akkurat nå er det rolige forhold fra Storfjord i sør til Arnøya i nord, men vi trenger ikke se lenger enn til Harstad for å se konsekvens­ene av vinden som slår innover.

Det sier vakthavend­e meteorolog, Ola Bakke Aashamar, til Framtid i Nord.

Men når «Ingunn» i løpet av torsdagen slår innover NordTroms skal hun allerede ha herjet fra seg, men vindkasten­e kan likevel komme opp mot 30 m/s i indre strøk og godt over 30 m/s på kysten, forteller Aashamar.

Fra torsdag klokken 11:00 og fram til midnatt hadde Meteorolog­isk Institutt ute et gult farevarsel for kraftige vindkast. På kysten kan det bli opptil full storm.

– Vindretnin­gen er også forskjelli­g fra tidligere i uka, så det kan vaere andre områder som blir påvirket denne gangen. Denne gangen kommer vinden fra vest og nordvest, sier Aashamar. Nordvesten tar også med seg kraftige snøbyger. Meteorolog­en anslår at det kan komme rundt 20 centimeter i løpet av torsdag kveld og natt til fredag.

– Det snør lett allerede, men brøytebils­jåførene kan bare gjøre seg klare, sier Aashamar. – Helgevaere­t da, roer det seg? – Vi har ikke hatt tid til å fokusere så mye på helga enda, men både vinden og snøvaeret roer seg fredag og inn i helga, sier Ola Bakke Aashamar.

En kikk på Yr.no forteller imidlertid om lang roligere forhold, straks «Ingunn» har herjet fra seg. Alt ut på fredag ser vaeret helt annerledes ut, med betydelig mindre vind, helt ned i bris og opplett i vaeret. Det skal også bli kaldere. Ut fra Yr.no kan det se ut til at det går mot en noe roligere periode.

 ?? FOTO: MARIUS HOE ??
FOTO: MARIUS HOE

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway