Framtid i Nord

Fikk innspill til nasjonal transportp­lan: – Vi er nødt å presse på

E6 Langslett – Olderdalen ble nedpriorit­ert av Nye Veier. Fredag signaliser­te transportk­omitéleder Sigbjørn Gjelsvik (Sp) at det ikke er umulig at Statens vegvesen får strekninge­n.

- ARE BERGSET ELVESTAD are@framtidino­rd.no 40106377

Fredag var Sigbjørn Gjelsvik (Sp) og befarte strekninge­n E6 Langslett og Olderdalen. Gjelsvik er leder for transport- og kommunikas­jonskomite­en på Stortinget, og hadde tatt seg turen for å høre på hva hans lokale partikolle­gaer mente måtte prioritere­s.

Blant deltakerne på befaringen, var Morten Fredriksen, varaordfør­er for Nordreisa, og Kurt Michalsen, varaordfør­er for Skjervøy.

Strekninge­n ble overtatt til Nye Veier, som selv har vaert befart og skrevet rapport om strekninge­n. De har prioritert andre strekninge­r siden, da de står fritt til å bestemme hvilke strekninge­r de vil prioritere.

Ut av Nye Veier?

Nå jobber Gjelsvik og komiteen med å se på hvilke prosjekter som skal i neste Nasjonal transportp­lan. Nå signaliser­te han at regjeringe­n kanskje tar strekninge­n tilbake og gir den til Statens vegvesen.

– Og samtidig prioritere­r den. Med politiske lovnader vet man ikke før det er vedtatt, men vi trodde at når Nye Veier fikk Kvaenangsf­jell-prosjektet var det naturlig at man fortsatte med Langslett-Olderdalen. Vi har jobbet videre politisk, og da er det litt viktig at vi har fått Sp oppover og pratet med de lokale, forteller Kurt Michalsen (Sp).

Med det grunnlagsm­aterialet som Nye Veier har laget for strekninge­n, tror Michalsen det kan gå fortere for Statens vegvesen å gjennomfør­e prosjektet hvis de får det.

– Vi er nødt å presse på videre

Det gedigne etterslepe­t på fylkesveie­ne i Troms var også et tema. Der mener Michalsen staten må mer på banen, for nå er det bare «småpenger» som kommer derifra.

– Vi lokalt synes jo det. Det er lagt bort mye penger til de, men det skal fordeles over hele landet. Troms fylkeskomm­une har lagt inn 2 milliarder, med et behov på over 6 milliarder, så kommer staten med 200–300 millioner. Det holder ikke, sier Michalsen.

– Fikk dere noe positive tilbakemel­dinger etter møtet med Gjelsvik?

– Når man møter sine egne forventer man at de tar det videre. Det lovde de, men vi skal ikke sette oss i ro i troen. Vi er nødt å presse på videre, sier han.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway