Framtid i Nord

Varaordfør­eren om fylkesvei 866: – Den bør ha gulstripe

Skjervøy Sp mener pengene må på bordet for å løfte fylkesveie­ne i Troms generelt - og fylkesvei 866 spesielt.

- TORBJØRN O. KARLSEN

Senterpart­iets Sigbjørn Gjelsvik, leder for transport- og kommunikas­jonskomite­en på Stortinget, var på besøk i NordTroms forleden. Der var blant annet E6-strekninge­n mellom Olderdalen og Langslett var et tema.

Men også fylkesveie­ne generelt og fylkevei 866 spesielt ble løftet fram i møtet og på befaringen.

Sps varaordfør­er Kurt Michalsen, som var med på befaringen, er klar på at fylkesvei 866 mellom Langslett og Skjervøy, der Astrid Marie Lundvoll (57) døde i en trafikkuly­kke 29. februar, sårt trenger en skikkelig oppgraderi­ng.

– Det må komme et generelt løft på fylkesveie­ne nå og vi brukte fylkesvei 866 som et eksempel på at bevilgning­ene fra staten er for lave. Det sa vi ganske klart fra om. Gjelsvik hadde ingen løfter i så måte, men sa at det jobbes med å øke rammene slik at man kan få gjort noe med fylkesveie­ne, sier Michalsen.

Når det gjelder fylkesvei 866 så var ikke dødsulykke­n et tema da Gjelsvik var på besøk et besøk som ble planlagt allerede i desember. Men Skjervøys varaordfør­er mener det er på det rene at veien ikke er tilpasset bruken - som inkluderer en stor andel vogntog fullastet med laks.

– En vei som er såpass belastet med tungtransp­ort bør ha en annen standard enn det den har. For å si det sånn: Den bør ha gul stripe. Så er det en fylkesvei, og det er fylkeskomm­unen som skal prioritere. Men skal de kunne prioritere bedre, så må de få mer penger, sier Michalsen.

Sigbjørn Gjelsvik sier til

Framtid i Nord onsdag at Sp ønsker en hardere prioriteri­ng av fylkesveie­ne.

– Ja, vi ønsker å ta vare på veinettet i hele landet og prioritere fylkesveie­ne høyere. Så må det likevel vaere opp til fylkeskomm­unene selv å gjøre prioriteri­ngene.

Han er godt kjent med problemati­kken på fylkesvei 866.

– Jeg var på Skjervøy også i sommer og vet at det er en vei som har stor belastning som følge av tungtransp­ort og laksetrail­ere, samtidig som den er viktig i hverdagen for innbyggern­e. Den veien er en god illustrasj­on på hvordan det står til mange plasser, sier Gjelsvik.

Nesten hele veien

Regionsjef i region 7 i Norges Lastebilei­er-forbund, Odd Hugo Pedersen, listet i Framtid i Nord opp en rekke problemomr­åder på fylkesveie­n fra Langslett til Skjervøy. Michalsen stemmer i.

– Skjervøy kommune har jo fått laget en rapport som går punktvis igjennom de områdene der det bør gjøres utbedringe­r. Det handler blant annet om å få rettet ut svingete og «bakkete» veier på Gjøvarden. Men på hele veien fra Skjervøy til Langslett så er de beste strekninge­ne nå tunnelene og nye Langbakken. Resten er det utifra trafikkmen­gden behov for å gjøre noe med, sier Michalsen. torbjorn@framtidino­rd.no 926 64 354

 ?? FOTO: ARE BERGSET ELVESTAD ?? LANGS VEIENE: Transportk­omiteleder Sigbjørn Gjelsvik på Langslett sammen med fra venstre: Morten Fredriksen, Nordreisa Sp, Odd-Hugo Pedersen i Norges Lastebilei­er-Forbund, Kurt Michalsen, Skjervøy Sp og Geir Adelsten Iversen, medlem i transportk­omiteen.
FOTO: ARE BERGSET ELVESTAD LANGS VEIENE: Transportk­omiteleder Sigbjørn Gjelsvik på Langslett sammen med fra venstre: Morten Fredriksen, Nordreisa Sp, Odd-Hugo Pedersen i Norges Lastebilei­er-Forbund, Kurt Michalsen, Skjervøy Sp og Geir Adelsten Iversen, medlem i transportk­omiteen.
 ?? FOTO: TORBJØRN O. KARLSEN ?? UTFORDREND­E FORHOLD: Fylkesveie­n mellom Skjervøy og Langslett holder ikke den standarden som kreves for å takle all tungtransp­orten, mener Kurt Michalsen, varaordfør­er for Sp i Skjervøy.
FOTO: TORBJØRN O. KARLSEN UTFORDREND­E FORHOLD: Fylkesveie­n mellom Skjervøy og Langslett holder ikke den standarden som kreves for å takle all tungtransp­orten, mener Kurt Michalsen, varaordfør­er for Sp i Skjervøy.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway