Framtid i Nord

– Uten Odd hadde vi ikke stått her i dag

Utstilling­en til Reisa Villaksent­er ble åpnet på torsdag.

- ARE BERGSET ELVESTAD are@framtidino­rd.no 40106377

Torsdag åpnet dørene inn til Reisa Villakssen­ters utstilling i ny-tilbygget på Halti.

– Dette er både en hyggelig og viktig dag for oss. Vi har jobbet lenge og er glade for å endelig kunne åpne, sa Odd Rudberg, daglig leder på nasjonalpa­rksenteret.

Han er den alle sier er mannen bak at Reisa Villmarkss­enter er en realitet, og ble hyllet under flere taler på dagen.

Det nye tilbygget hadde en ramme på 11,6 millioner kroner, men de skal ha landet like under ble det opplyst om under åpningsser­emonien.

Å lage utstilling­en har kostet 3,2 millioner kroner.

– En utstilling kan vaere så mye. Vi har lagt vekt på at folk skal laere av utstilling­en. Blant annet turister som vil synes den er informativ, da Rudberg.

Nå er neste målet for villakssen­teret å få en nasjonal autoriseri­ng, slik at de får statlig finansiert­e arbeidspla­sser på senteret.

– Formålet er å ivareta villaksen, og i det begrepet også å bevare sjøørret og sjørøye. Det ønsker vi å gjøre gjennom å skaffe kunnskap om situasjone­n i vassdraget. Et mål har vaert å kunne lage et informasjo­nssenter, som vi håper blir brukt av lokalbefol­kningen, barn og unge, og de beslutning­stakerne som gjør vedtak knyttet til vassdraget, sa Knut Nergård, styremedle­m i villakssen­teret, under seremonien.

Til stede var også fylket, represente­rt av utvalgsled­er for kultur og helse Eirik Losnegaard Mevik i Troms fylkeskomm­une, hele Nordreisa kommunesty­re, og da naturligvi­s ordfører Hilde Nyvoll som åpnet senteret ved å hugge over en kvist.

– Uten Odd og den innsatsen han har lagt ned, hadde vi ikke stått her i dag, sa Nergård.

 ?? FOTO: ARE BERGSET ELVESTAD ?? Odd Rudberg fikk mye heder, også fra barna på Nordreisa kulturskol­e.
FOTO: ARE BERGSET ELVESTAD Odd Rudberg fikk mye heder, også fra barna på Nordreisa kulturskol­e.
 ?? FOTO: ARE BERGSET ELVESTAD ?? Torsdag var en milepael for Reisa Villakssen­ter, da de åpnet dørene inn til utstilling­slokalet sitt.
FOTO: ARE BERGSET ELVESTAD Torsdag var en milepael for Reisa Villakssen­ter, da de åpnet dørene inn til utstilling­slokalet sitt.
 ?? FOTO: KRISTINA BÅTNES HESTDAHL ?? Ordfører Hilde Nyvoll fikk aeren å hugge kvisten for å offisielt markere at utstilling­en ble åpnet.
FOTO: KRISTINA BÅTNES HESTDAHL Ordfører Hilde Nyvoll fikk aeren å hugge kvisten for å offisielt markere at utstilling­en ble åpnet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway