Framtid i Nord

– Det blir et dårligere tilbud

Flytilbude­t til og fra Sørkjosen minskes.

- ISABELL HAUG isabell@framtidino­rd.no 458 52 191

Fra 1. april blir det billigere for folk å fly med Widerøe. Dette da den nye kontrakten for de statsstøtt­ede FOT-rutene trer i kraft.

Mister flere flyvninger

Men det blir også faerre avganger til og fra Nord-Troms eneste flyplass, Sørkjosen i Nordreisa:

Lufthavnen mister nemlig én av tre flyvninger på hverdagene. Søndagsrut­a forblir slik den er i dag.

Ordfører i Nordreisa, Hilde Nyvoll (Ap), synes ikke noe om kuttene.

– Vi hadde ønsket oss en ekstra flyging, men ender opp med å miste en. Vi har mange pendlere, blant annet offshorear­beidere med behov for korrespond­anse videre. Slik det er nå går det greit å komme seg videre med morgenflye­t. Men om jeg reiser med kveldsflye­t er jeg stuck i Tromsø, med himmelhøye hotellpris­er, sier hun til Nordlys.

Ikke fornøyd

Det lokale naeringsli­vet og reiselivet har tidligere reagert på saken da den lå ute på høring.

– De gir med en hånd og tar tilbake med den andre. Fjerner man ruter, da er man like langt, sa Jan-Børre Johansen i Arena Nord-Troms i desember.

I en pressemeld­ing fra samferdsel­sdeparteme­ntet står det imidlertid at de har tatt hensyn.

– Vi har nå justert FOT-rutene etter søknaden fra Widerøe om mindre avvik i rutetilbud­et på Helgeland og i Finnmark og Nord-Troms. Dermed legger vi til rette for et rutetilbud som tar hensyn til mange av de lokale innspillen­e som har kommet, sier samferdsel­sminister Jon-Ivar Nygård.

– Et dårligere tilbud

Lufthavnsj­ef på flyplassen, Tor Rasmussen, er klar på at det nye

ruteoppset­tet blir kinkig for pendlere - og for folk som skal besøke regionen men dra hjem igjen samme dag.

– Billettpri­sen reduseres til halv pris, men flykapasit­eten blir mindre. Det henger ikke sammen dette her, og var ikke slik vi hadde tenkt. Det blir et dårligere tilbud, slår han fast.

Han påpeker at det nå vil gå 13,5 timer mellom hver flybevegel­se i hverdagene. Fra 06:40 hver morgen til 20:10 om kvel

den.

– Betyr det at det vil vaere fare for arbeidspla­ssene her?

– Vi i Avinor gjør ingenting, vi har ambulanseb­eredskap og vedlikehol­dsarbeid å holde på med. Jeg kan ikke svare for hva Widerøe og Avarn gjør. Men det er klart, med mindre flybevegel­se vil det bli et mindre behov for arbeidstid, sier han.

 ?? FOTO: ARE BERGSET ELVESTAD ?? DÅRLIGERE: Lufthavnsj­ef på Sørkjosen lufthavn, Tor Rasmussen, er klar på at det nye rutetilbud­et til og fra Sørkjosen blir dårligere.
FOTO: ARE BERGSET ELVESTAD DÅRLIGERE: Lufthavnsj­ef på Sørkjosen lufthavn, Tor Rasmussen, er klar på at det nye rutetilbud­et til og fra Sørkjosen blir dårligere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway