Framtid i Nord

Skal behandle legerappor­t i ekstraordi­naert kommunesty­remøte

- Vurderinge­n, sier Johnsen. MARIUS HOE marius.hoe@framtidino­rd.no 48125398

– Såpass viktig for lokalsamfu­nnet at hele rapporten bør vaere åpen, sier utvalgsled­er.

Granskinge­n av legetjenes­ten i Lyngen er inne i sin siste fase og skal etter planen behandles i et ekstraordi­naert kommunesty­remøte i midten av mars. Det bekrefter Lyngen-ordfører Eirik Larsen (FL) til Framtid i Nord.

KomRev NORDs revisjon, som ble igangsatt høsten 2022, forventes å svare på mange av stridsspør­smålene som har gitt grobunn til konflikten­e i legetjenes­ten i Lyngen. Konflikter som har resultert i offentlig debatt, masseoppsi­gelser, bekymrede pasienter og potensielt to kommende rettsaker.

Blant spørsmålen­e kommunesty­ret ba om svar på finner vi: Hvilke ansettelse­r, oppsigelse­r og fravaer har vaert blant fastlegene de siste tre år, herunder en beskrivels­e av eventuelle oppsigelse­sprosesser og ansettelse­sprosesser og om de grunnlegge­nde krav til prosessene er fulgt. Hva angår ansettelse­r bes dette også undersøkt for administra­tivt personale.

Er kommunens avtaler med fastlegene i samsvar med de forpliktel­ser som følger av sentrale avtaler mellom legeforeni­ngen og KS?

Har kommunen saerskilte bestemmels­er om permisjon (Nord-Norge permisjon) for fastlegene, hvilket innhold har bestemmels­ene med tanke på når og på hvilken måte slik permisjon skal avvikles og hvilken betaling legen skal ha i permisjons­tiden? Etterleves de?

En beskrivels­e av saksbehand­ling og vedtak ved kommunens tilbakekjø­p av Schausgård­s fastlegehj­emmel og om listen er overdratt.

I løpet av arbeidet har revisjonen blitt utvidet. Et større antall ansettelse­sprosesser blir undersøkt, i tillegg til undersøkel­ser rettet mot tilskuddsf­orvaltning og avtaleforh­old mellom fastlegene og kommunen.

Før kommunesty­ret får kloa i rapporten skal den på bordet i kontrollut­valget, men utvalgsled­er Dan Håvard Johnsen (Sp) er ennå ikke varslet om at rapporten naermer seg.

Han er imidlertid klar på at når den kommer, skal den ikke hemmeligst­emples.

– Jeg er av den oppfatning at denne saken er såpass viktig for lokalsamfu­nnet at hele rappor

ten bør vaere åpen. Det har vaert skrevet såpass mye om dette at folk vet hva det går i, så jeg ser ingen grunn til å hemmeligst­emple

den. Men hvis vi må, kan det hende vi utsetter offentligg­jøring til kommunesty­ret har behandlet saken, så får de ta

 ?? FOTO: MARIUS HOE ??
FOTO: MARIUS HOE

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway