Framtid i Nord

- Fredning av rovdyrene

- AV SVEIN-IVAR ELIASSEN

Jeg leste innlegget her, og det er noe som jeg har bekymret meg for i lang tid, og det er hvordan det drives når det gjelder ivaretakel­sen av våres Rovdyr,som er sterkt kritisk truet, og det ikke tas hensyn til at rødlistede arter ikke tas hensyn til. Alle de 4 store Rovdyrene våre har et lavt bestandmål,og burde ikke vaere mål for denne massakren som pågår,og da spesielt Ulven og Gaupe. Og som det nevnes, så er det noen som har vaert på hugget for å få bort Rovdyrene. NJJF, Senterpart­iet, Skogeierla­g, Bønder,Arbeiderpa­rtiet og andre lag. NJJF snakker om naturopple­velse med jakten, og roser det å vaere med på naturopple­velser må flere vaere med på, og fiske. Men det er jo det som mange går glipp av, da en god del av denne opplevelse­n er å få se hva som er i naturen. Det å treffe på et Rovdyr,er en fantastisk opplevelse. Men så er disse fantene opptatt av å utrydde Rovdyrene, for dem tar

Elgen våres (Ulv),og Gaupen tar Rådyr og Harer. Og det er grusomt, sier noen. Det brukes påskudd for påskudd for å slakte/massakrere ut Rovdyrene vi har. Regjeringe­n skriker over seg da man driver med krypskytin­g på Dyr i Afrika, som Elefanter, Neshorn og andre, og sender beløp for å vaere med på å ta vare på dem dyrene, og det er også arter som er rødlistede.

Men her driter dem i det, desverre.

Jeg har ment, og mener at for Rovdyrenes framtid, så er den ganske så mørk. Det massakrere­s selv i Ulvesonen som er Ulven sitt fristed. Påskudd var det der også for å nedslaktin­g av Ulven. Det er trist og tragisk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway