Framtid i Nord

Dro mannsterk ned til Trondheim: Gikk til semifinale

- ARE BERGSET ELVESTAD

Flere sterke plassering­er blant Nordreisa-utøverne.

Denne helga var Norges Cup i langrenn. Det ble arrangert på Granåsen i Trondheim, hvor Nordreisa IL stilte opp med rekordmang­e deltakere.

Klubben reise sørover med 11 utøvere. Når cup-helga var over, kunne klubben reise tilbake med flere gode resultater.

Semifinale på Norges Cup

Fredag var det sprint, delt opp i kvalifiser­ing, kvart-, semi- og finale.

Flere av Nordreisa-løperne ble kvalifiser­t til kvartfinal­er, blant annet Runa Myrslett Bakke (K19/20), Noa Gulbrandse­n (M17), Henry Skjønsfjel­l og Hermond Bangstad (begge M19/20).

Bangstad og Skjønsfjel­l ble nummer 22 og 34 i klassen totalt, av 155 løpere.

Myrslett Bakke ble nummer 45, og Gulbrandse­n var så uheldig at staven knakk i kvartfinal­en. Han endre på en 47. plass.

Sigve Benonisen (M18) gikk helt til semifinale­n. Han fikk en svaert god sluttplass­ering som nummer 12 i sin klasse.

Utfordrend­e smøreforho­ld

Lørdag var det klassisk. Nordreisa IL Ski og skiskyting melder at det var hard konkurrans­e, i tillegg til utfordrend­e smøreforho­ld.

– Varierende vaerforhol­d og konkurrans­e mot de beste langrennsu­tøverne i Norge. Tross dette var det solide resultater, skriver de på sin facebooksi­de.

Igjen hevdet Benonisen seg

i klassen M18. De måtte gå 7,5 km, noe han gikk på 22 minutter og 6 sekunder. Han lå like under ett minutt bak vinneren, og endte på en 12. plass.

Gulbrandse­n gikk også inn til en god plassering i sin klasse, hvor han ble nummer 26 av totalt 140. Også de gikk 7,5 km.

Skjønsfjel­l i den største klassen M19/20 måtte gå 10 km. Der gikk han inn til 40. plass.

I samme klasse hevdet Bangstad seg, med en sterk plassering som nummer 28 av 178 løpere fra hele landet.

are@framtidino­rd.no 40106377

?? FOTO: NORDREISA IL SKI OG SKISKYTING ?? Nordreisa IL stilte opp med rekordmang­e løpere for klubben på Norges Cup i Trondheim. K17 år: Anna Olaussen og Hanna Mathea H. Touremaa. M17 år: Aksel Johansen, Theo Isaksen og Noa Gulbrandse­n. M18 år: Sigve Benonisen K19/20 år: Runa M. Bakke. M19/20 år: Henry Skjønsfjel­l, Elias Høgbakk, Anders Bergland og Hermod Bangstad.
FOTO: NORDREISA IL SKI OG SKISKYTING Nordreisa IL stilte opp med rekordmang­e løpere for klubben på Norges Cup i Trondheim. K17 år: Anna Olaussen og Hanna Mathea H. Touremaa. M17 år: Aksel Johansen, Theo Isaksen og Noa Gulbrandse­n. M18 år: Sigve Benonisen K19/20 år: Runa M. Bakke. M19/20 år: Henry Skjønsfjel­l, Elias Høgbakk, Anders Bergland og Hermod Bangstad.
 ?? FOTO: NORDREISA IL SKI OG SKISKYTING ?? Lørdag var det utfordrend­e smøreforho­ld, men ut i fra plassering­ene til flere av Nordreisa-utøverne har disse karene gjort en god jobb.
FOTO: NORDREISA IL SKI OG SKISKYTING Lørdag var det utfordrend­e smøreforho­ld, men ut i fra plassering­ene til flere av Nordreisa-utøverne har disse karene gjort en god jobb.
 ?? ?? SEMIFINALE: Sigve Benonisen gikk helt til semifinale på sprinten, og ble nummer 12 i sin klasse. Foto: Nordreisa IL Ski og skiskyting
 ?? FOTO: NORDREISA IL SKI OG SKISKYTING ?? Hermond Bangstad gjorde det svaert bra på lørdagens klassisk-renn i Norges Cup.