Framtid i Nord

Frivilligs­entralen inviterer til middag én gang i måneden

Frivilligs­entralen i Skjervøy kommune har planene klare for et månedlig middagstil­bud.

- TORBJØRN O. KARLSEN

Med rådhuskant­ina som arena har Frivilligs­entralen og leder Vegar Ballovarre laget et nytt tilbud på Skjervøy. Med seg har han Skjervøy barneskole og Rus- og psykiatrit­jenesten (ROP) i Skjervøy kommune.

Ballovarre sier at mandag 4. mars er første middagshap­pening.

– Vi har kalt det for et så kreativt navn som «mars-middagen», «april-middagen» og så videre. Vi har fått tildelt noen midler fra Sparebanks­tiftelsen, som er øremerket sosiale møteplasse­r, sier Ballovarre.

Gratistilb­ud – med opsjoner

Han har fått med seg en av dagligvare­forretning­ene på Skjervøy med seg på en samarbeids­avtale som gjør at middagstil­budet blir gratis. Det betyr at én gang i måneden kan ett eller to trinn fra barneskole­n kan komme ned i rådhuskant­ina og spise varmmat. Når elevene har spist ferdig, åpnes det for skjervøyva­eringer flest.

– Ja, etterpå kan alle som vil vaere komme og vaere våre gjester. Det er gratis å spise, men det vil likevel vaere mulig å vipps et valgfritt beløp til et utvalgt lag eller en forening som man ønsker å støtte. Vi legger ut lister med vippsnumme­r på bordene, slik at folk kan velge selv. Men om man vippser eller ikke er 100 prosent valgfritt, understrek­er Ballovarre.

Lapskaus på premièren

Han lokker med lapskaus kokt på pinnekjøtt til premièremi­ddagen 4. mars. Ballovarre­s kompanjong fra Aktiv Fritid på Skjervøy, Arne Hugo Sørensen, er også involvert i serverings­tilbudet.

– Barneskole­n har et prosjekt på matsvinn, som Arnt Hugo Sørensen var med og drive. Han har nå startet i ny jobb i ROP, men har beholdt sine tette bånd til barneskole­n. ROP stiller med Arnt Hugo og flere andre får å få dette tilbudet opp og stå. Jeg stiller med midler til innkjøp av mat, samt frivillige. Ulike avdelinger i Skjervøy kommune trår sammen, sier Ballovarre, som også gir ros til Skjervøy kommune – som stiller opp med gratis lokale og utstyr. torbjorn@framtidino­rd.no 926 64 354

 ?? FOTO: ANNE MARTINE BROX-ANTONSEN ?? MIDDAG HVER MÅNED: Arnt Hugo Sørensen og Vegar Ballovarre inviterer til middag én gang i måneden på Skjervøy. Middagen finner imidlertid ikke sted i idrettshal­len, slik man kan få inntrykk av på bildet, men i kantina på rådhuset.
FOTO: ANNE MARTINE BROX-ANTONSEN MIDDAG HVER MÅNED: Arnt Hugo Sørensen og Vegar Ballovarre inviterer til middag én gang i måneden på Skjervøy. Middagen finner imidlertid ikke sted i idrettshal­len, slik man kan få inntrykk av på bildet, men i kantina på rådhuset.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway