Framtid i Nord

Hedret for ungdomsarb­eid: – Ydmyk og stolt

Lyngen kommune er en av to kommuner i fylket som har gjort seg fortjent til å bli «Årets fyrtårnkom­mune».

- ARE BERGSET ELVESTAD are@framtidino­rd.no 40106377

Det er en heder gitt av Statsforva­lteren i Troms og Finnmark for ungdomsarb­eid i kommuner.

Det er for arbeidet gjort i 2023, hvor Lyngen og Harstad har utmerket seg i arbeidet. Såpass godt at Statsforva­lteren ønsker å løfte fram arbeidet deres og gi de prisen.

Tidligere har Hammerfest (2021) og Senja (2022) fått denne prisen.

Dette melder Statsforva­lteren selv i en pressemeld­ing.

Flere aktive møteplasse­r

Lyngen kommune fikk prisen blant annet fordi de mener det er en kommune som er opptatt av at barn og unge skal ha en meningsfyl­t hverdag, helg og fritid, de har flere aktive møteplasse­r for barn og ungdom, følger opp unge lyngsvaeri­nger utenfor kommunen, og inkluderer barn og unge med i prosjekter.

Her kan du se hele begrunnels­en:

Ble overrasket

Ordfører Eirik Larsen forteller at utmerkelse­n kom overrasken­de på.

– Jeg ble tatt litt på senga. Jeg er jo i Alta nå på utdelingen, og vi visste ingenting! Så jeg ble litt satt ut, men både jeg og rådmann er veldig stolt på vegne av Lyngen kommune, forteller ordføreren.

– Dette er en jobb som er gjort over lang tid, det skjer ikke over natta. Det har vaert målrettet arbeid mot ungdom, så jeg er ydmyk og stolt over Lyngen kommune i dag.

Kommunalsj­efen for oppvekst og kultur, Anette Holst, er naturligvi­s også svaert fornøyd og stolt over at kommunen har fått prisen.

– Vi har politikere i Lyngen som har satset på barn og unge, så det er utviklet gode møteplasse­r, mange gratistilb­ud, og vi har flere prosjekter gående. Målet er jo at barn og unge skal ha en god barndom her og flytte tilbake hit, sier Holst.

Kommunen har siden 2016 satset mer og mer på den yngste delen av befolkning­en.

– Vi ser at vi har gått ganske gode resultater på en del målinger der ungdommene selv svarer om trivsel, møteplasse­r og slikt. Denne prisen går til alle som jobber med barn og unge i Lyngen, sier hun.

 ?? ?? HEDRET: Lyngen kommune er en av Årets fyrtårsnko­mmuner i Troms og Finnmark.
FOTO: JAN HARALD TOMASSEN / STATSFORVA­LTEREN I TROMS OG FINNMARK
HEDRET: Lyngen kommune er en av Årets fyrtårsnko­mmuner i Troms og Finnmark. FOTO: JAN HARALD TOMASSEN / STATSFORVA­LTEREN I TROMS OG FINNMARK
 ?? FOTO: MARIUS HOE ?? STOLT: Anette Holst, kommunalsj­ef for oppvekst og kultur, er stolt over arbeidet kommunen har lagt ned.
FOTO: MARIUS HOE STOLT: Anette Holst, kommunalsj­ef for oppvekst og kultur, er stolt over arbeidet kommunen har lagt ned.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway