Framtid i Nord

– Et stort tap, sier ordføreren

Hagen & Holm får hederspris for all liv og røre de har skapt i Nordreisa.

- ARE BERGSET ELVESTAD are@framtidino­rd.no

I helga var det igjen tid for Arctic Open Downhill, en av mange folkefeste­r i Nordreisa som Hagen & Holm har stått bak.

Men søndag meldte arrangøren at nå var det slutt for deres del. De skal ikke vaere arrangører lengre.

– Så var dette vårt aller siste arrangemen­t. Vi har prøvd vårt beste for å skape noe i bygda, men ting i denne størrelses­orden er svaert kostbart og vanskelig å få til økonomisk. Resultatet er at billettpri­sen noen ganger blir høy og det kommer heller ikke nok folk på arrangemen­tene, skriver Hagen & Holm i ett innlegg på Facebook.

De oppfordrer de som måtte ønske å ta over «stafettpin­nen», men de ønsker ikke å involvere seg.

– Vi har mange rare planer fremover så Hagen & Holm forsvinner ikke, men arrangemen­ter er vi ferdig med nå. Så vi får bare si en hjertelig takk til samtlige som har deltatt på arrangemen­ter vi har hatt, samt alle tidligere sponsorer, samarbeids­partnere og medhjelper­e, skriver de.

– Nye ting og sprell

Det skal ikke bare vaere økonomiske grunner til at de nå slutter med arrangemen­ter.

– Det er mye arbeid og vi sitter ikke igjen med noe som helst annet enn slitne kropper og bekymringe­r. Økonomisk går det ikke spesielt bra. Hovedregel­en har vaert å berge nullen på arrangemen­tene. Nå i år gikk det ikke helt i mål, med litt røde tall, men vi skal gjøre det vi kan for å få dekket det inn, forteller Jørn Holm på mandag om hvorfor.

Allerede har de fått mange tilbakemel­dinger på nyheten fra folk som synes det er synd, men forståelig at de nå gir seg som arrangører.

– Nå skal vi finne på nye ting og sprell, så vi forsvinner ikke.

Vi får se hva som skjer, sier Holm.

Bjarne Hagen og Jørn Holm står bak mye sprell og glede for folk i Nordreisa. Noe ble aldri til, andre ting har vaert svaert vellykket. Blant annet sparkekonk­urransen i flere år, sommershow med konserter, hoppeslott og gatemat, familielør­dager med lek og tryllekuns­t for de minste i kommunen, countryfes­t og mer.

Hedres av ordføreren

For de som har sett innlegget på Facebook, kunne man se at ordfører Hilde Nyvoll inviterte de til å møte henne på kommunehus­et klokken 09.00.

Der møtte Holm opp, og med Hagen på høyttaler kunne ordføreren fortelle de at de har fått Stakebåten – Nordreisas høyeste bemerkelse.

– Det er veldig stas! Vi er veldig glade for det, sier Holm om å få hedersbeme­rkelsen.

– De er to stykker som har gjort en formidabel jobb. Mange hadde spilt de inn til ildsjelpri­sen i fjor, og jeg har hatt i bakhode at de fortjener Stakebåten. Absolutt! For deres innsats for bant og unge, naeringsli­v, og de har gjort for å skape trivsel i bygda, sier ordføreren.

Hun legger til at når Holm kom på rådhuset «protestert­e» hun på at de hadde tenkt å legge ned.

– Jeg sa at «jeg finner meg ikke i dette», som en spøk, men det er jo synd at det er slutt. Det er jo et stort tap for Nordreisa. De to bobler jo over av entusiasme og gode ideer, som å konkurrere med spark ned

Sørkjosfje­llet – det er ikke mange som kommer på slikt.

Selv håper hun at noen tar oppfordrin­gen og plukker opp «stafettpin­nen» til arrangemen­tene.

 ?? FOTO: KRISTINA BÅTNES HESTDAHL ?? OVER OG UT: Duoen Bjarne Hagen og Jørn Holm har nå arrangert sitt siste arrangemen­t som «Hagen & Holm».
FOTO: KRISTINA BÅTNES HESTDAHL OVER OG UT: Duoen Bjarne Hagen og Jørn Holm har nå arrangert sitt siste arrangemen­t som «Hagen & Holm».
 ?? FOTO: NORDREISA KOMMUNE ?? HEDER: Ordfører Hilde Nyvoll sammen med Jørn Holm like etter at han og Bjarne Hagen fikk Stakebåten.
FOTO: NORDREISA KOMMUNE HEDER: Ordfører Hilde Nyvoll sammen med Jørn Holm like etter at han og Bjarne Hagen fikk Stakebåten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway