Framtid i Nord

– Man har mistet noen onsdagsren­n

Trond Arne Hoe slutter i jobben.

- ISABELL HAUG isabell@framtidino­rd.no ARE BERGSET ELVESTAD

Kommunedir­ektør i Kåfjord, Trond Arne Hoe, har informert kommunen om at han slutter i sin stilling.

Han har vaert ansatt som kommunedir­ektør siden oktober 2020.

Det melder kommunen ved ordfører, Bernt Eirik Isaksen Lyngstad i en pressemeld­ing.

- Satt langt inne

Avgjørelse­n skal ifølge Hoe ha sittet langt inne og vaere sammensatt, men handler i all hovedsak om en for høy totalbelas­tning over tid.

Han vil ha sin siste arbeidsdag i kommunen 24. mai 2024.

– Som ordfører så synes jeg det er trist at Hoe slutter som kommunedir­ektør. Jeg har hatt et veldig godt samarbeid med Trond Arne, og har full forståelse for begrunnels­en og avgjørelse­n som er tatt, sier

Lyngstad.

Kommunen melder at de straks vil starte arbeidet med å finne ny kommunedir­ektør.

Til Framtid i Nord forteller Hoe at i tillegg til høy belastning, spesielt det siste halvåret, er det også familiaere årsaker til at han nå slutter.

– Jeg har en pendlervei på to timer i dag, så det er mye tid som går bort på det. Man har barnebarn og ser ting i et litt annet perspektiv – man har mistet noen onsdagsren­n. Det er småting som baller seg på. Også begynner jeg jo å bli en voksen mann. Kanskje man slipper den yngre garde til, sier Hoe.

Hjem til Lyngen

Han skal nå inn i ny jobb i hjemkommun­en Lyngen. Han har takket ja til stillingen som leder for plan, utvikling og naering i Lyngen kommune. Hoe har bakgrunn fra industrien på Furuflaten.

Hoe forteller at han trivdes godt i Kåfjord-jobben, men legger ikke skjul på at det har vaert krevende saker, hvor mye arbeid har blitt gjort og så blitt «kastet» av politikern­e.

– Tror du det er håp for Kåfjord?

– Ja, det er det. Helt klart. Men jeg tror de (politikern­e) vil få de ballene i fanget, da blir det tøffere, svarer Hoe.

Lyngstad har nå informert formannska­pet, og egentlig er jobben allerede i gang med å finne ny kommunedir­ektør. Hoe vil ta ut feriedager fra april.

– Jeg har av og til lurt på hvor han har hentet kreftene fra. Han har stått på hele tiden. Det har ikke vaert noen dans på roser. Jobben krever sin mann, men jeg har vaert imponert. Livet går videre, og familie er viktigst, sier Lyngstad.

are@framtidino­rd.no

 ?? FOTO: ARE BERGSET ELVESTAD ?? SLUTTER: Trond Arne Hoe er ferdig i jobben som kommunedir­ektør i Kåfjord.
FOTO: ARE BERGSET ELVESTAD SLUTTER: Trond Arne Hoe er ferdig i jobben som kommunedir­ektør i Kåfjord.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway