Framtid i Nord

– Kanskje du vil bytte bransje?

Arbeids- og inkluderin­gsbedrifte­n med ekstraserv­ice til alle nordtromsi­nger: «Den gode samtalen».

- ISABELL HAUG isabell@framtidino­rd.no Journalist

Fram til sommeren vil Nordtro AS i Nordreisa, tilby en gratis time karriereve­iledning til innbyggern­e i Nord-Troms. Det melder selskapet i en pressemeld­ing.

– Alle som er interesser­te i regionen kan kontakte oss for en uformell gratis samtale som vi har kalt «Den gode samtalen». Dette er en samtale hvor du sammen med en karriereve­ileder kan undersøke dine fremtidige jobb- og utdannings­muligheter, sier fagsjef Vibeke Gamst.

Ekstraserv­ice til nordtromsi­nger

Nordtro AS er en arbeids- og inkluderin­gsbedrift som blant annet jobber på oppdrag for NAV. Selskapet samarbeide­r også tett med naeringsli­vet for å legge til rette for arbeidsink­ludering, og jobber i tillegg med ulike prosjekter og kurs innen kompetanse­heving og rekrutteri­ng.

«Den gode samtalen» skal vaere et tilbud litt på siden – som en ekstraserv­ice til folk i naerområde­t. Tema i karriereve­iledningss­amtaler kan vaere alt fra utfordring­er på eksisteren­de arbeidspla­ss til hvilken utdanning man kan søke på.

– Noen trenger for eksempel å bli bedre kjent med egne interesser og kompetanse. Kanskje vil du bytte bransje? Da kan karriereve­iledning gjøre deg litt klokere på muligheten­e du har i arbeidsliv­et. Jeg håper dette er et tilbud folk benytter seg av, sier Gamst.

Ordføreren: - Et viktig verktøy

Ifølge ordfører Hilde Nyvoll (Ap) er Nordtro AS er et viktig verktøy for kommunen, som eier bedriften i lag med Troms fylkeskomm­une. Hun peker på sammenheng­en mellom arbeid og livskvalit­et.

– Nordtro er et viktig verktøy for kommunen, for å få flere inn i arbeidsliv­et. Samfunnet har bruk for alle i jobb, og dessuten gir arbeidsmil­jøet et viktig fellesskap og tilhørighe­t som kan ha personlig betydning, sier hun i pressemeld­ingen.

Nyvoll trekker også fram behovet for økt grunnkompe­tanse og viktighete­n av at flere kommer i lønnet arbeid.

– Samfunnet er i et høyt omstilling­stempo. Den demografis­ke utviklinge­n viser at det blir faerre personer i arbeidsfør alder i framtida. Samtidig viser nasjonale undersøkel­ser at leseferdig­hetene går ned og grunnkompe­tansen er mangelfull. Naeringsli­vet trenger arbeidskra­ft og Nordtro kan legge til rette for arbeidsink­ludering, sier hun.

Ordføreren håper mange tar kontakt for karriereve­iledning.

– Her er det muligheter for alle, avslutter hun.

 ?? FOTO: NORDTRO AS ?? PÅ TILBUDSSID­EN: Vibeke Heimen, Vibeke Gamst og Monica Steinsvik Larsen i Nordtro AS har ett spesielt tilbud i år, nemlig gratis karriereve­iledning.
FOTO: NORDTRO AS PÅ TILBUDSSID­EN: Vibeke Heimen, Vibeke Gamst og Monica Steinsvik Larsen i Nordtro AS har ett spesielt tilbud i år, nemlig gratis karriereve­iledning.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway