Framtid i Nord

Mini-VM for barna: – Dette e R hans fjerde gang på ski i år

- ISABELL HAUG isabell@framtidino­rd.no Journalist

140 barn og unge koste seg med skilek i Saga.

Barnas mini-VM er en omreisende skikarusel­l som skal spre skiglede og VM-entusiasme for de aller yngste. Torsdag kveld var det Nordreisas tur til å få besøk.

På Saga skistadion var det duket for skilek langs flere løyper og premier til alle. Musikk og en maskot i målområdet sørget for ekstra god stemning.

Med på moroa

Marit Rundhaugs sønn Fillip (2), var blant de 140 barn og unge som deltok. Hun sier det er veldig bra at idrettslag­et gjør litt ekstra stas på skisporten med arrangemen­ter som i dag.

– Jeg har en ti år gammel jente som også er her et sted, hun er veldig ivrig. Så nå håper jeg Fillip blir like ivrig som henne. Han startet å gå på ski i fjor, sier hun, og forteller at de er naermeste nabo til skianlegge­t.

– Dette er hans fjerde gang på ski i år. Vi har naert å gå hit, ler hun.

Ingen knall og fall

Anna Marie Blixgård (12) og Tilde Karlsen (12) var blant de litt større barna som hadde tatt turen til Saga.

– Det er kanskje hindrene, underveis i løypa som er morsomst, sier Karlsen.

– Har dere hatt noen knall og fall?

– Ikke enda, og jeg håper ikke det blir noen heller, flirer Blixgård.

Jentene går vanligvis skirenn for Nordreisa IL. Dagens miniVM er en del av treninga deres, dog litt annerledes enn de er vante til.

– Det er et ganske bra opplegg. Og veldig fint at de gjør det, sier Karlsen.

Klubben: – Kokfornøyd

Barnas mini-VM er en del av oppladning­en til Ski-VM i Trondheim i 2025, og reiste landet rundt for første gang i fjor.

Hvert år besøker de ulike klubber og lokalmiljø. I år er det kun Harstad og Storslett som får besøk i Troms.

– Stemningen i dag har vaert helt fantastisk. De som er i klubben har vaert «på» i mange uker, og har virkelig gjort alt for at dette skulle bli den festen det ble. All aere til klubben, sier prosjektle­der Live Spilker.

Rune Benonisen i Nordreisa IL sier klubben er «kokfornøyd»:

– 140 er det dobbelte av et normalrenn, men vi bruker å ha rundt hundre barn på det meste på onsdagsren­nene. Dette har vaert ordentlig fint, og jeg håper folk har hatt det artig, sier han.

 ?? FOTO: ISABELL HAUG ?? FORNØYDE: Rune Benonisen (f.v.), Live Spilker og Eirin Henriksen var godt fornøyde med at det kom så mange unger til Saga for å delta i mini-VM.
FOTO: ISABELL HAUG FORNØYDE: Rune Benonisen (f.v.), Live Spilker og Eirin Henriksen var godt fornøyde med at det kom så mange unger til Saga for å delta i mini-VM.
 ?? FOTO: ISABELL HAUG ?? GØY: En av løypene innebar også en liten kulebakke. Her var det topp fart, noen fall og god stemning.
FOTO: ISABELL HAUG GØY: En av løypene innebar også en liten kulebakke. Her var det topp fart, noen fall og god stemning.
 ?? ??
 ?? FOTO: ISABELL HAUG ?? DELTOK: Anna Marie Blixgård (t.v) og Tilde Karlsen, var blant 12-åringene som deltok på ski, torsdag. De syntes det var gøy.
FOTO: ISABELL HAUG DELTOK: Anna Marie Blixgård (t.v) og Tilde Karlsen, var blant 12-åringene som deltok på ski, torsdag. De syntes det var gøy.
 ?? FOTO: ISABELL HAUG ?? FIKK MEDALJE: Saga Lund Båtnes (t.h) og Emine Solheim Hammari er bestevenne­r. Åtte-åringene syntes alt med mini-VM var bra.
FOTO: ISABELL HAUG FIKK MEDALJE: Saga Lund Båtnes (t.h) og Emine Solheim Hammari er bestevenne­r. Åtte-åringene syntes alt med mini-VM var bra.
 ?? FOTO: ISABELL HAUG ?? MED: Marit Rundhaug og sønnen Fillip tok turen til Saga skistadion og Barnas Mini-VM.
FOTO: ISABELL HAUG MED: Marit Rundhaug og sønnen Fillip tok turen til Saga skistadion og Barnas Mini-VM.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway