Framtid i Nord

– Det å vinne NM er en utrolig kul opplevelse

Benjamin Solvang Moen flyttet til Trondheim som 19-åring for å spille for Charlotten­lund. Nå har han NM-gull og spill i 1.divisjon å vise til.

- ROBERT PRESTHUS nyhet @framtidino­rd.no

Benjamin Solvang Moen kommer fra Skjervøy og spilte for barndomskl­ubben fram til han begynte på videregåen­de hvor han meldte overgang til Tromsø Håndballkl­ubb (THK).

– Måtte gripe sjansen

Her fikk han prøve seg i Lerøyserie­n hvor han og lagkamerat­ene fikk møte de beste spillerne fra sitt kull fra hele landet. Der imponerte Benjamin såpass at Charlotten­lund ønsket hans tjenester og etter at 2022/2023-sesongen var over så gikk bakspiller­en til de røde og grå i Trondheim.

– Jeg hadde et høyt målsnitt i THK og jeg følte at jeg bare måtte gripe sjansen når jeg fikk den fra Charlotten­lund. Det å flytte til Trondheim har gått veldig bra for min del og jeg bor i kollektiv med to andre.

Jeg har også litt familie og kjentfolk i byen fra før av, sier han.

Vant NM

Når vi snakker med Benjamin lørdag kveld har han nettopp kommet hjem fra Oslo hvor han har vaert med på noe virkelig stort. Han og Charlotten­lund vant G20-NM for andre år på rad fredag kveld og de var i finalen for tredje gang på rad. Denne gangen ble Haslum slått 29-25 og Benjamin kom inn på banen i noen minutter før pause i en kamp som var jevn lenge.

– Det viktigste er jo å vinne, men man vil jo spille så mye som mulig. Det å vinne NM er uansett en utrolig kul opplevelse og det er noe jeg kommer til å ha med meg lenge. Det er veldig stor konkurrans­e på bakspiller­posisjonen hos Charlotten­lund og han jeg er hovedkonku­rrent til skal jo til eliteserie­n neste sesong, sier Benjamin.

Skole i fokus til høsten

Det er ingen spøk å satse håndball og om det ikke er kamper i en uke så er det vanlige håndballtr­eninger fire dager i uken mens de tre andre dagene brukes til styrketren­ing hvor en av øktene er valgfrie. Benjamin har et friår nå hvor han har jobbet utenfor håndballen, men planen er å begynne på NTNU til sommeren.

– Jeg trives godt i Trondheim og jeg har ikke helt bestemt meg hvilken utdanning jeg velger ennå, men det blir ingeniør av et eller annet slag. Fra høsten av så blir det studier som blir fokuset også får håndballen komme i andre rekke, sier Benjamin som er født i 2004.

Flere fra Skjervøy i NM

Benjamin er ikke den første i slekta som driver med håndball på høyt nivå og broren Stig-Tore Moen Nilsen spilte lørdag NM-semifinale i samme hall som Benjamin hadde vunnet gull i timer tidligere. Her tapte hans Haslum med respektabl­e 26-33 mot en av Europas beste lag i Kolstad med stjerner som Sander Sagosen på laget og StigTore ble toppscorer med ni mål.

Sagosen sin lillebror var med

å vinne NM med Benjamin fredag.

– Jeg hilse på Stig-Tore på kampen vår på fredag og han fikk se finalen vår. Han har masse god erfaring og jeg har fått mange gode tips fra han opp igjennom, avslutter Benjamin.

 ?? FOTO: KATHRINE WANG ?? SAMME HALL: Benjamin Solvang Moen er Stig-Tore Moen Nilsens lillebror. Begge spilte NM-kamper i samme hall i helga.
FOTO: KATHRINE WANG SAMME HALL: Benjamin Solvang Moen er Stig-Tore Moen Nilsens lillebror. Begge spilte NM-kamper i samme hall i helga.
 ?? FOTO: KATHRINE WANG ?? GJØR DET BRA: Benjamin Solvang Moen, før en 1. divisjonsk­amp mot Bodø. Sist helg var han med å vinne G20-NM for andre år på rad.
FOTO: KATHRINE WANG GJØR DET BRA: Benjamin Solvang Moen, før en 1. divisjonsk­amp mot Bodø. Sist helg var han med å vinne G20-NM for andre år på rad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway