Framtid i Nord

Nå kan flere ta teoriprøv

- CHRISTER ANDRÉ HENRIKSEN christer.henriksen@framtidino­rd.no

Trafikksta­sjonen i Nordreisa har nå fått over 100 kvadratmet­er ekstra med moderne boltreplas­s.

Onsdag morgen åpnet Statens vegvesens nye «storstue» på Storslett med brask og bram.

Etter en lengre byggeprose­ss har trafikksta­sjonen nå flyttet inn i et nytt tilbygg på litt over 100 kvadratmet­er.

- Veldig deilig

I tillegg er resten av eksisteren­de kontorloka­ler under oppussing, teoriromme­t er flyttet fra 2. etasje ned til 1. etasje, og et helt nytt møterom er etablert.

– Det er veldig deilig. Vi har jobbet ganske lenge på en byggeplass, sier Ingvild Sivertsen, konsulent på brukertjen­ester hos Statens vegvesen.

Ingunn Foslund, seksjonsle­der for trafikksta­sjonene i nord, har kun ett ord når hun skal beskrive den nye stasjonen:

– Endelig!

– De ansatte har fått flotte lokaler. Vi har fått utvidet teoriromme­t, så vi kan ta flere på teoriprøve­r. Og ikke minst så er det universelt utformet for både kunder og ansatte.

I 2017 kjøpte Nordreisa-trioen Frode Karlsen, André Karlsen og Eskel Isaksen bygget fra nettopp Statens vegvesen. Med på kjøpet fulgte en leiekontra­kt med veimyndigh­etene.

- Staten er veldig grei

Men da kontrakten naermet seg slutten, kom temaet om nye og moderniser­te lokaler opp.

– Skulle vegvesenet gå inn i en ny leiekontra­kt, så måtte det moderniser­es, få universell utforming, og teoriromme­t måtte flyttes ned, forteller André Karlsen.

– Det har vaert en stor kostnad for oss. Men det er en langsiktig leiekontra­kt, og staten er veldig grei å ha med å gjøre. De er sikre betalere og man trenger ikke å frykte at de går konkurs, humrer Karlsen.

Frode Karlsen forteller at det har vaert en lang prosess. I overkant av to år.

– Men vi ser en ende på det nå, selv om vi ikke er helt ferdig riktig enda. Om én måned bør det vaere helt ferdig, sier han.

 ?? ??
 ?? FOTO: CHRISTER A. HENRIKSEN ?? Konsulent Ingvild Sivertsen og inspektør og førerprøve­sensor Rino Traetten i Statens vegvesen er svaert fornøyd med deres nye kontorloka­ler.
FOTO: CHRISTER A. HENRIKSEN Konsulent Ingvild Sivertsen og inspektør og førerprøve­sensor Rino Traetten i Statens vegvesen er svaert fornøyd med deres nye kontorloka­ler.
 ?? FOTO: CHRISTER A. HENRIKSEN ?? PRØVESTED: I dette nye rommet skal kommende førere få kjenne på nervene foran ulike teoretiske eksamener.
FOTO: CHRISTER A. HENRIKSEN PRØVESTED: I dette nye rommet skal kommende førere få kjenne på nervene foran ulike teoretiske eksamener.
 ?? FOTO: CHRISTER A. HENRIKSEN ?? NYBYGGET: Tilbygget er vegg-i-vegg med den gamle veistasjon­en, og gir vegvesenet betydelig mer plass, både for brukere og ansatte.
FOTO: CHRISTER A. HENRIKSEN NYBYGGET: Tilbygget er vegg-i-vegg med den gamle veistasjon­en, og gir vegvesenet betydelig mer plass, både for brukere og ansatte.
 ?? FOTO: CHRISTER A. HENRIKSEN ?? BYGGHERRE: I lag med Eskel Isaksen, eier André Karlsen (t.v.) og Frode Karlsen (t.h.) bygget hvor Statens vegvesen leier lokaler på Storslett.
FOTO: CHRISTER A. HENRIKSEN BYGGHERRE: I lag med Eskel Isaksen, eier André Karlsen (t.v.) og Frode Karlsen (t.h.) bygget hvor Statens vegvesen leier lokaler på Storslett.
 ?? FOTO: CHRISTER A. HENRIKSEN ??
FOTO: CHRISTER A. HENRIKSEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway