Framtid i Nord

- Et makkverk, mente en politiker

Men flere mente det var en god reklamesnu­tt for kommunen.

- ARE BERGSET ELVESTAD

I 2023 ble det bestemt at det skulle produseres en promoterin­gsvideo for Kåfjord kommune, i tillegg til at det skulle utarbeidet en markedsfør­ingsstrate­gi.

Hensikten med en slik video skal vaere å for eksempel ha den til en stillingsa­nnonse – å friste folk til å flytte til kommunen rett og slett.

Tirsdag fikk politikern­e se videoen de hadde fått. Kort sakt var den helt kurant; ok bilder, viste litt av det Kåfjord har å tilby, og alt fortalt med fortellers­temmen til kommuneove­rlege Anita Monsen Pedersen.

Det jobbes også med en digital og fysisk brosjyre, som er en del av markedsfør­ingsprosje­ktet, informerte prosjektle­der Bjørn-Even Salamonsen om.

Det hele har Kåfjord kommune finansiert med 25 000 kroner, samt at lokalt naeringsli­v som ønsket reklamepla­ss i video og brosjyre har vaert med på «spleiselag­et».

Du kan se videoen selv her, fra sendingen til kommunesty­remøtet:

Man kan trygt si at det var forskjelli­ge meninger om videoen de fikk represente­rt.

Bjørnar Mandal (SV) kalte videoen en «banal liten sak» og sa:

– Dette er et makkverk.

Dag Runar Wollvik (Sp) var raskt oppe å påpekte at en del av Kåfjord ikke ble vist – ytre Kåfjord. Han mente for så vidt at videoen var «en flott promofilm».

Noe det heller ikke var vist mye bilder av, var Kåfjords kultur, mente Svein O. Leiros (Sp). Han påpekte at Riddu-festivalen verken var nevnt eller hørt.

– Vi kom skjevt ut på hoppkanten, og har landet halvveis på kulen, sa Leiros om videoen. – Hva er det folk vil se?

Det spurte Einar Eriksen (KrF) fra talerstole­n, og pekte til at videoen er ment for folk utenfra kommunen.

– Bare kultur opp og i mente har vi prøvd i årevis. Det er en bra film som forteller om Kåfjord på et generelt grunnlag. Jeg synes ikke det er et «must» å oversvømme med kultur, sa Eriksen.

Framover arbeidets det videre med å utarbeide en digital og fysisk brosjyre, som er en del av markedsfør­ingsprosje­ktet.

I sakspapire­ne står det at «for denne brosjyrens vedkommend­e har man valgt å fokusere på det å bo og leve i Kåfjord, med de fordelene man anser som viktigst. Dette fokuset er også tatt med i promo-filmen».

are@framtidino­rd.no 40106377

 ?? FOTO: SKJERMDUMP ??
FOTO: SKJERMDUMP

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway