Framtid i Nord

Nå skal det bygges bru – disse entreprenø­rene har gitt tilbud

Tre entreprenø­rer har gitt sitt tilbud.

- ISABELL HAUG isabell@framtidino­rd.no 458 52 191

Det skal bygges en ny bru langs E6 over Reisaelva i Nordreisa, og det er nå klart hvem som har gitt tilbud på byggingen.

Det melder Statens vegvesen i en pressemeld­ing.

De som har levert tilbud er: Christie & Opsahl AS: 226 601 762,Hak Entreprenø­r AS: 257 189 762,Implenia Norge AS: 288

724 669,

Statens vegvesen skal nå kvalitetss­ikre tilbudene, før kontrakt inngås, melder de.

Planen er at entreprenø­ren som får oppdraget skal starte opp i løpet av våren 2024, og at ny bru over Reisaelva blir ferdig høsten 2026.

For smal i dag

Den nye brua skal bestå av to adskilte konstruksj­oner, og skal erstatte dagens to bruer som ble bygget i 1955.

Dagens bru skal vaere i dårlig stand, og er for smal til at to vogntog kan møtes samtidig. Bruene har også vekt- og høydebegre­nsninger.

Den nye brua skal bygges i dagens veilinje og blir bredere, får økt baereevne og bedre tilrettele­gging for myke trafikante­r. I dag skal brua ha en gjennomsni­ttlig trafikk på 5000 biler i døgnet.

Bygges på fotballban­en

Vegvesenet skriver at de tar i bruk en byggemetod­e som kun har vaert brukt på noen få bruer i Norge tidligere. Nettverksb­uebrua i hovedspenn­et over Reisaelva skal nemlig bygges på land, og Vegvesenet har leid en fotballban­e like ved til byggearbei­det.

– Vi bygger den nye brua på fotballban­en. Når den er ferdig, frakter vi den bort og skyver den på plass over elva. Der blir den plassert på midlertidi­ge fundamente­r nedenfor den gamle brua, og vegen legges om. Så blir gammelbrua dratt av og fraktet til fotballban­en for demonterin­g. Nye brukar bygges etter at de eksisteren­de er fjernet. Til slutt skal den nye brua flyttes over på de nye brukarene, sier byggeleder Ole Kleven i Statens vegvesen.

Statens vegvesen melder at de trenger en helg uten trafikk når den siste operasjone­n skal gjøres. Etter planen vil det skje i mai eller juni 2026.

 ?? FOTO: STATENS VEGVESEN ?? NY: Slik vil den nye brua gjennom Storslett sentrum bli seende ut.
FOTO: STATENS VEGVESEN NY: Slik vil den nye brua gjennom Storslett sentrum bli seende ut.
 ?? FOTO: ISABELL HAUG ?? BLIR NY: En ny bru skal etter planen stå ferdig høsten 2026. Nå har tre aktører gitt tilbud på arbeidet.
FOTO: ISABELL HAUG BLIR NY: En ny bru skal etter planen stå ferdig høsten 2026. Nå har tre aktører gitt tilbud på arbeidet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway