Framtid i Nord

Så kom dagen Einar og resten av bygda har ventet lenge på

Endelig var dagen her: Fotballhal­len i Nordreisa er så godt som ferdig.

- CHRISTER ANDRÉ HENRIKSEN christer.henriksen@framtidino­rd.no Journalist

I utgangspun­ktet skulle det ta omtrent to fotballomg­anger å blåse opp den nye oppblåsbar­e fotballhal­len i Nordreisa.

Men som i enhver kamp blir det lagt til overtid. Og noen ganger også ekstraomga­nger.

To timer etter at luftkompre­ssoren ble satt i gang av prosjektle­der og styreleder i Reisa Airdome AS, Einar Iversen, anslo han at det fortsatt gjensto én time før takduken ville nå toppen, på imponerend­e 27 meter over bakken.

Signalbygg

Etter mange år med planleg

ging og mye arbeid, har Nordreisa nå fått sitt nye signalbygg. Et av de største og høyeste byggene i NordTroms.

Men det har vaert en lang prosess, forteller Iversen, som var på gråten i det duken begynte å løfte seg, kun sekunder etter at han hadde vridd om bryteren.

Å endelig kunne se fotballhal­len realisert, er en kulminerin­g av følelser og hardt arbeid gjennom mange år, erkjenner han.

– Det var et øyeblikk der man var rørt. Jeg sa til guttene: «Det er første og siste gangen dere ser meg skrike.» Det var fantastisk, forteller ham.

– Og det som gjør det så fantastisk er at man føler man

har en hel bygd bak seg. Det er så mange som står bak dette. Det er idrettslag­et, fotballgru­ppen, det er alle bedriftene, det er alle som bor i Nordreisa kommune. Det er helt rått, rett og slett.

Den nye overtrykks­hallen koster i overkant av 29 millioner kroner og er den første av sitt slag i Norge.

Kjenner på ansvaret

Iversen forteller at ansvaret med å forvalte penger på denne størrelses­ordenen på vegne av Nordreisa idrettslag og lokalsamfu­nnet, har han kjent på.

– Det er mange følelser når man forvalter slike verdier. Og alle tankene om alt som kan gå galt i denne fasen ... det er veldig, veldig mange følelser og tanker, sier han og presiserer at han alene ikke skal ha aeren for dette.

Nå gjenstår det én uke med etterarbei­d innvendig, før hallen er helt ferdig.

– Da kan vi søke om midlertidi­g brukstilla­telse. Så om to

uker kan vi forhåpentl­igvis si til medlemmene våre at de kan bruke hallen, avslutter Iversen, selvfølgel­ig med dagens bredeste glis i hele Nordreisa. (Og muligens Nord-Troms).

– Å herregud!!!

Det er blitt onsdag, og hallen står oppblåst, rugende i landskapet. Denne formiddage­n har flere tatt turen ned til stadion

for å beskue det nye landemerke­t. En av dem er 16 år gamle Aksel Vang fra Nordreisa. Han mister nesten munn og maele i det han passerer gjennom karuselldø­ren og entrer fotballhal­len. Med beina plantet på den isete gressmatta prøver han å ta innover seg synet.

– Det her er helt sykt egentlig. Det er mye større enn jeg forventet, sier Vang lettere

sjokkert.

Også Einar Iversen er på plass. Arbeidet kvelden før med å fylle opp hallen med luft, gjorde at styreleder­en ikke var hjemme før i 2-tiden i natt.

Iversen forteller at lyden og akustikken vil bli annerledes når innerduken i taket er montert. I tillegg vil det også bli gjort ytterliger­e støydempen­de tiltak rundt ventila

sjonsrøren­e.

Han gestikuler­er og peker til høyre for karuselldø­ren langs veggen. Han forklarer at der blir det en hjemmegard­erobe, så tre bortegarde­rober, deretter en liten kiosk og til slutt det obligatori­ske kundetoale­ttet.

– Så vil det gå en trapp opp til et spillerrom, sier han.

– Der vil det vaere plass til et lag, 20–25 spillere, som kan

sitte og analysere kamper rundt en storskjerm og ha utsikt over banen.

I tillegg blir det to kontor som tillitsval­gte kan bruke for å jobbe, forteller Iversen.

– Så det kommer et ganske stort bygg inni her, sier han og peker langs veggen.

– Vi skal få tegningene i dag. Vi er litt spente på prisen, om vi har midler igjen til å gjøre det så fort som jeg ønsker. Men det viser seg at vi får det sikkert til, smiler han.

 ?? FOTO: CHRISTER A. HENRIKSEN ?? MILLIONGLI­S:I mange år har overtrykks­hallen i Nordreisa kun vaert noe styreleder i Reisa Airdome AS, Einar Iversen, har forholdt seg til på papiret. Tirsdag kunne han endelig slippe løs gliset etter at overtrykks­hallen fikk luft under seg.
FOTO: CHRISTER A. HENRIKSEN MILLIONGLI­S:I mange år har overtrykks­hallen i Nordreisa kun vaert noe styreleder i Reisa Airdome AS, Einar Iversen, har forholdt seg til på papiret. Tirsdag kunne han endelig slippe løs gliset etter at overtrykks­hallen fikk luft under seg.
 ?? FOTO: CHRISTER A. HENRIKSEN ?? SPENTE: Mange hadde tatt turen til stadion for å få med seg oppblåsing­a
FOTO: CHRISTER A. HENRIKSEN SPENTE: Mange hadde tatt turen til stadion for å få med seg oppblåsing­a
 ?? FOTO: CHRISTER A. HENRIKSEN ?? KOMMER MER: Langs denne veggen kommer garderober og møterom.
FOTO: CHRISTER A. HENRIKSEN KOMMER MER: Langs denne veggen kommer garderober og møterom.
 ?? ??
 ?? FOTO: CHRISTER A. HENRIKSEN ?? HERREGUD!: Aksel Vang var blant de som tok turen inn i hallen, onsdag. Her i prat med Einar Iversen, som gestikuler­er og forklarer hva som skal hvor.
FOTO: CHRISTER A. HENRIKSEN HERREGUD!: Aksel Vang var blant de som tok turen inn i hallen, onsdag. Her i prat med Einar Iversen, som gestikuler­er og forklarer hva som skal hvor.
 ?? FOTO: CHRISTER A. HENRIKSEN ?? LANDMERKE: Den gigantisk hallen blir er landmerke i Nordreisa, og Nord-Troms for den del.
FOTO: CHRISTER A. HENRIKSEN LANDMERKE: Den gigantisk hallen blir er landmerke i Nordreisa, og Nord-Troms for den del.
 ?? FOTO: CHRISTER A. HENRIKSEN ?? NY TID: Fotballen i Nordreisa går en helt ny tid i møte med sin nye kjempestor­e stue.
FOTO: CHRISTER A. HENRIKSEN NY TID: Fotballen i Nordreisa går en helt ny tid i møte med sin nye kjempestor­e stue.
 ?? FOTO: CHRISTER A. HENRIKSEN ?? INNGANGEN: Ei karuselldø­r sikrer at porten inn til hallen alltid er lukket.
FOTO: CHRISTER A. HENRIKSEN INNGANGEN: Ei karuselldø­r sikrer at porten inn til hallen alltid er lukket.
 ?? FOTO: CHRISTER A. HENRIKSEN ?? PUMP IT UP: Det historiske øyeblikket hvor Einar Iversen fikk aeren av å starte luftkompre­ssoren.
FOTO: CHRISTER A. HENRIKSEN PUMP IT UP: Det historiske øyeblikket hvor Einar Iversen fikk aeren av å starte luftkompre­ssoren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway