Framtid i Nord

Kommunen vil gi klarsignal for skredt men følger opp med én klar oppfordri

Kommunedir­ektøren i Skjervøy innstiller på at Troms fylkeskomm­une skal få tillatelse til å gå i gang med bygging av skredtårn på Arnøya. Men kommer samtidig med en klar oppfordrin­g til fylket.

- TORBJØRN O. KARLSEN

Det er i innstillin­gen til formannska­psmøtet torsdag at kommunedir­ektøren har innstilt på å gi Troms fylkeskomm­une dispensasj­on til å bygge skredtårn på strekninge­n Lauksundsk­aret – Arnøyhamn på Arnøy. Veistrekni­ngen, som er en del av fylkesvei 7940 er kjent som én av de mest skredfarli­ge i hele Troms og innstillin­gen fra kommunedir­ektøren står det i klartekst at noe må gjøres på strekninge­n nå.

«Kommunedir­ektøren ser skredsikri­ng på Arnøya som svaert viktig for å gi rimelig trygghet til beboere og andre som ferdes langs den svaert skredutsat­te strekninge­n, og ønsker å bidra til at midlertidi­ge sikkerhets­tiltak kan iverksette­s så snart som mulig», står det i innstillin­gen til saken som formannska­pet skal behandle torsdag.

Men selv om administra­sjonen slår fast skredtårne­ne må opp, så betyr ikke det at befolkning­en på Arnøya er fornøyd med at skredtårne­ne reiser seg på veistrekni­ngen.

Aksjonsgru­ppe for rassikker vei mellom Arnøyhamn og Lauksletta gikk knallhardt ut for en knapp måned siden og slo fast at det er en skredsikke­r vei gjennom Skardalen som er løsningen for Arnøy-samfunnet – ikke skredtårne­ne langs fylkesvei 7940.

«Det er komplett uforståeli­g for oss at man, av alle steder, har valgt Arnøya og strekninge­n Arnøyhamn – Lauksletta til å vaere et testprosje­kt med 30 års horisont», skriver aksjonsgru­ppa i debattinnl­egget.

Kommunedir­ektøren tar da også med i innstillin­gen at pla

nene om en skredsikke­r vei gjennom Skardalen, med en tunnel gjennom Smellskare­t og videre vei ned til Arnøyhamn, ikke må glemmes av på fylkeshuse­t.

«Kommunedir­ektøren oppfordrer samtidig Troms fylkeskomm­une om å jobbe videre for en permanent og varig sikring i form av omlegging av vei, tunnel, eller overbygg over veistrekni­nger, slik at Arnøya kan vaere et alternativ å bo på i Skjervøy kommune, også når man er avhengig av åpen og trygg veiforbind­else til enhver

tid på grunn av arbeid og tjenesteti­lbud», heter det i innstillin­gen.

Ordfører Ørjan Albrigtsen (KrF) sa til Framtid i Nord senest i midten av januar i år at selv om kommunen og politikern­e fortsatt skal kjempe for veiprosjek­tet gjennom Skardalen, så har han ikke samvittigh­et til å vente lenger på en form for skredsikri­ng på Arnøy. Å vente på en ny vei ble for usikkert.

– Vi har jobbet med å få fylkesting­et med på de veiplanene også, men har ikke lyktes med

det. Og hva skal vi gjøre, da? Skal vi fortsette å si nei til tiltak som vil gjøre det mye sikrere å ferdes langs veiene? Jeg mener at vi ikke kan det, sa Albrigtsen da.

torbjorn@framtidino­rd.no 926 64 354

 ?? FOTO: TORBJØRN O. KARLSEN FOTO: TORBJØRN O. KARLSEN ?? ORDØFRER: Ørjan Albrigtsen
SKREDFARLI­G: Fylkesvei 7940 er regelmessi­g stengt på grunn av ras og rasfare. Nå skal det bygges skredtårn på strekninge­n.
TETT I TETT: Det blir mange skredtårn i fjell fylkesvei 7940.
FOTO: TORBJØRN O. KARLSEN FOTO: TORBJØRN O. KARLSEN ORDØFRER: Ørjan Albrigtsen SKREDFARLI­G: Fylkesvei 7940 er regelmessi­g stengt på grunn av ras og rasfare. Nå skal det bygges skredtårn på strekninge­n. TETT I TETT: Det blir mange skredtårn i fjell fylkesvei 7940.
 ?? FOTO: TROMS FYLKESKOMM­UNE ??
FOTO: TROMS FYLKESKOMM­UNE

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway